Jobglæde

So­li­da­ri­tet og fæl­les­skab er vigtigt for din trivsel på jobbet

Selvom fællesskaberne i det moderne samfund siges at være flygtige og i opløsning, så er følelsen af fællesskab på jobbet afgørende for at skabe en god arbejdsplads.

Fællesskab er en af 5 dimensioner, som organisationen ’Great Place to Work’ kigger på, når de kårer Danmarks bedste arbejdsplads, og flere af årets topscorere i kategorien arbejder meget målrettet med netop fællesskab og sammenhold på arbejdspladsen. Det handler om, hvorvidt medarbejderne føler sig som en del af en helhed baseret på graden af fortrolighed, imødekommenhed og sammenhold, som medarbejderne oplever det på arbejdspladsen.

Den Prikkede Bjergtrøje kæmper for fællesskabet

Hos IT-virksomheden Conscia er der stor bevidsthed om at skabe succes via samarbejde og sammenhold, og med en parallel til Tour de France og cykelverdenen, har de endda en prikket bjergtrøje, som gives til en særlig fighter, der gør en stor indsats for hele teamet og sammenholdet. Fællesskab og sammenhold er nemlig en integreret del af Conscias værdigrundlag og ”Conscia” betyder endda at dele viden.

Conscias altoverskyggende ressource er medarbejderne, og når kompetencerne varierer fra person til person, så er målet fælles for alle - at være de bedste inden for deres område. Og det opnår de kun i fællesskab. Conscia er ét hold, hvor alle kender og respekterer hinanden. De vil gå langt for deres medarbejdere og forventer, at det er gensidigt.

Det er ikke kun hos Conscia, at fællesskabet er i højsædet. Softwareudviklings- og konsulenthuset Mjølner Informatics arbejder også aktivt med fællesskabstanker og er drevet af en stærk social kultur, hvor læring og udvikling er organiseret gennem et netværksforum. Et forum, hvor sjov, fællesskab og fejring af succeser er af stor betydning og med til at styrke sammenholdet og fællesskabet.

Tusinder har bedømt deres arbejdsplads

Det er 13. år i træk, at ’Great Place to Work’ kårer landets bedste arbejdspladser i kategorierne mindre, mellemstore og store virksomheder. Undersøgelsen er blandt andet baseret på medarbejdernes vurdering af arbejdspladsen, og flere tusinde personer har medvirket til resultatet og svaret på spørgsmål om deres vilkår på jobbet.

Fællesskab er et af 5 kriterier, de skal forholde sig til, og medarbejderne bliver her bedt om at vurdere, om de føler sammenhold og imødekommenhed.

Se de bedste danske arbejdspladser på Great Place to Works hjemmeside.

Læs også