Ny i job

Skyd din karriere i gang med Mi­cro­softs graduate program

For nyligt kæmpede 18 unge om pladserne som Microsofts nye graduate-talenter. Måske har du, hvad der skal til for at blive optaget næste gang?

Snakken går fra morgenstunden blandt de 18 udvalgte kommercielt tænkende Microsoft talenter. De er blevet udvalgt blandt et stort antal ansøgere og håber nu at besætte 1 af 7 stillinger, hvor de får ansvar, faglig udvikling og stor kontakt i Microsofts internationale miljø.

Kandidaterne bydes velkommen af Microsofts direktør. Kort efter går dagens program i gang, og ansøgerne forsvinder i forskellige retninger ledt an af Microsofts managere og HR-folk i hælene. De har forberedt præsentationer hjemmefra og fremlægger nu cases, der skal demonstrere deres evner og motivation for at arbejde i Microsoft.

Forberedelse og skarp præsentationsteknik

Microsofts HR-direktør Karin Kristensen er tilfreds efter dagens første øvelser.

”Kandidaterne fremstår velforberedte, og de ved 10-15 % mere om virksomheden og teknologierne, end vi har bedt dem forberede sig på,” siger hun.

Kort efter går en større gruppeøvelse i gang, hvor deltagerne får udleveret en kundecase, og de skal nu samarbejde om at lave den bedste Microsoft-løsning.

Mens de arbejder, observerer og bedømmer Microsoft-medarbejdere kandidaterne og deres evner. De stærkeste kandidater formår hurtigt at få indflydelse i gruppen via deres sociale intelligens og dømmekraft.

En pige fra KU, udviser stort overskud ved afrundingen af gruppeøvelsen, og hun præsenterer sikkert gruppens pointer, mens Microsoft-medarbejderne noterer flittigt.

Slid og internationale venskaber

Efter øvelserne samles alle igen, og 2 nuværende Microsoft-graduates fortæller om de udfordringer og oplevelser, de har fået gennem deres første år som graduates.

De gennemgår de ambitiøse uddannelsesplaner, og fortæller om hårde perioder med eksamener og certificeringer ved siden af arbejdet på kontoret. Under træningsforløbet har de desuden mødt en masse jævnaldrende graduates fra resten af Microsoft-koncernen, og de har knyttet nære venskaber på tværs af landegrænser.

De afrunder deres præsentation med en video fra Microsofts årlige møde i USA, hvor de deltog sammen med 16.000 andre Microsoft-medarbejdere, og de slutter med at understrege, at:

”Det er hårdt og seriøst arbejde at være graduate i Microsoft, men man får nogle kæmpe oplevelser og bliver en del af et spændende og internationalt miljø”.

Måske dig næste gang

Hen af eftermiddagen har kandidaterne været igennem hele programmet. De får at vide, at alle får feedback ugen efter, og Microsofts medarbejdere bliver siddende tilbage i lokale, mens kandidaternes evalueringer gennemgås.

Efter lidt diskussion lykkes det at nå til enighed om, hvem de 7 fremtidige Microsoft-medarbejdere skal være. Måske er du på listen næste år.