Jobglæde

Og vinderen er...

Reportage: Danmarks bedste arbejdspladser blev 19. november hyldet ved et storslået awardshow i Cirkusbygningen. Statsministeren var med, uddelte en pris og roste et hotel, før aftenen eksploderede i et discoinferno.

Selfie- og gruppebilledefaktoren er høj foran Cirkusbygningen.

Selvom kulden gnaver i fingre og næser, lokker den røde løber kameraerne frem fra de festklædtes lommer. Og for ikke at ødelægge for mange fotos, må man zigzagge sig frem til indgangen.

Indenfor mingler repræsentanter for Danmarks bedste arbejdspladser.

De første drinks bliver indtaget og frakkerne afleveret i garderoben, mens Wallmans musikere lægger en tung lydkulisse henover selskabet.

Fornem ros til Lolland og Ørestaden

Klokken ringer og signalerer, at det er tid til at finde sin plads i den gamle cirkusmanege.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt åbner prisuddelingen med en velkomsttale, hvor hun blandt andet roser en af de nominerede virksomheder: Crowne Plaza i Ørestaden.

For 3 år siden forhandlede hun et nyt regeringsgrundlag på plads på hotellet og fik her mulighed for at opleve, hvordan tilfredse medarbejdere giver glade kunder.

Mens Statsministeren er på scenen, overrækker hun også prisen for den bedste offentlige arbejdsplads. Den går i år til Center for Socialpsykiatri i Lolland Kommune, og en tydeligt stolt medarbejdergruppe kommer på scenen til blomster, pris og takketale.

Særlige indsatser

Efter flere musikalske indslag fra husets performere, følger specialpriserne.

Her vinder den biofarmaceutisk virksomhed, Abbvie, livsbalanceprisen, og 10 repræsentanter for firmaet – alle kvinder – går på scenen for at blive hyldet.

"Det har været en strategisk prioritet at forbedre vores work-life-balance. Vi er gået fra 39 procent, der mente, at de havde en god livsbalance i 2006, til 97 procent i 2014," lyder det fra talerstolen.

Umiddelbart efter uddeles prisen i kommunikationskategorien. Vinderen er biotekvirksomheden Roche, og for at understrege firmaets kommunikationsprofil afvikler de takketalen som en dialog mellem 2 ledere.

De største, de små og de mellemstore

Efter 2 uddelinger til Danmarks bedste it-firmaer, kulminerer aftenen med de 3 hovedpriser.

Beierholm, Conscia og Delegate vinder blandt henholdsvis store, mellemstore og mindre danske arbejdspladser.

Stemningen er betydelig mere løssluppen under de sidste taler, og kort før midnat runder husets artister den programsatte del af aftenen af.

Det sker med Wallmans store finale, hvor managen eksploderer i et 1970´er-discoinferno, som samtidig sparker gang i den videre fest på natklubben.

Se alle billeder fra aftenen her, og læs mere om virksomhederne på Great Place To Work.

Læs også