Jobsøgning

Ny app coacher job­sø­gen­de til drømm­ejob­bet

De bedste og mest efterprøvede redskaber til succes med jobsøgningen er samlet i en ny, gratis app, som Akademikernes A-kasse gør tilgængelig for alle.

Øvelse gør mester. Det udsagn er de fleste nok enige i. Men hvordan øver man sig i at imponere til jobsamtalen, når der ikke er nogen generalprøve? Hvordan forholder man sig til at blive personligshedstestet, hvis man aldrig har prøvet det før? Og hvordan bruger man LinkedIn som strategisk værktøj? Som jobsøgende er der mange dilemmaer og situationer, man ikke har prøvet før.

Men med lanceringen af app’en JobCoach gør Akademikernes A-kasse det lidt lettere at øve sig og blive mester i de enkelte discipliner. App’en er desuden også et levende opslagsværk i den svære kunst at score drømmejobbet. Komplet med personlighedstest, øvelser og podcasts, hvor en række dilemmaer drøftes af eksperter på de enkelte områder.

Hvad er du bedst til?

En af de ting, som app’en hjælper dig til, er at få klargjort dine personlige styrker og få dem frem i lyset. At sætte ord på sine personlige styrker virker måske ikke som det sværeste, man står over for som jobsøgende. Men erfaringen er, at det faktisk ofte er det, som jobsøgende har sværest ved. Og mestrer man ikke dette, kan der være lang vej til at sælge sig selv til potentielle arbejdsgivere.

”Vi oplever igen og igen, at jobsøgende ikke kan forklare deres styrker, og derfor har de svært ved at sælge sig selv. Og når det gælder vores personlige styrker, halter det allermest. Det lyder måske mærkeligt, men det skyldes, at det for alle mennesker er enormt svært at sætte ord på netop det, vi er allerbedst til, for ’det er jo bare noget, vi gør’”, fortæller jobkonsulent Fredi Falk Vogelius.

Alle kan få glæde af app’en

Fredi Falk Vogelius håber, at både jobsøgende, de mange nye dimittender og jobcentrene vil tage app’en til sig. For app’en er gratis og tilgængelig for alle uanset uddannelse, a-kassemedlemskab, om man er dimittend eller langtidsledig.

”Og uanset hvor man er i jobsøgningsprocessen, kan man få glæde af de eksempelvis 10 dages coachingforløb, som JobCoach sender dig på”, fortæller Fredi Falk Vogelius.

Her får du app’en:

JobCoach kan hentes til både iPhone og Android og indeholder også Danmarks eneste helt gratis personlighedstest af DISC-typen samt det omtalte 10 dages coachingforløb, hvor du hver dag får en ny opgave at forholde dig til.