JobsøgningOpsigelseØvrigt

Ledig: Kunsten at se fremad med god energi

Til Fest For Fyrede-arrangementet får deltagerne inspiration til kompetenceløft og en hverdag uden for arbejdslivet

Der bliver hurtigt kø ved kaffemaskinerne. Lydniveauet stiger i takt med, at folk strømmer ud af Falconer Salen en juni eftermiddag. Menneskemylderet har netop overværet motivationsindlægget ”Velkommen til det Mentale Fitnesscenter”, og i mængden er også Christina Dam Nilsson. Hun er netop fyldt 40 år, og efter 12 år på arbejdsmarkedet mistede hun sit job i maj. Hun er her, fordi hun har brug for nogle indspark til at gribe jobsøgning anno 2014 an og få værktøjer og inspiration til at bibeholde motivationen på rejsen mod et nyt job.

”Det er enormt grænseoverskridende for mig at være her i dag. Jeg havde tænkt mig at gå under radaren og se arrangementet lidt an, fordi der skulle komme 1300 mennesker. Jeg havde sat mig på første række ved siden af to andre kvinder, da oplægsholderen Carina under den første session sagde, at vi netop i dag skulle netværke. Og så kan man jo ikke lade som ingenting – heldigvis var det overraskende nemt og positivt at netværke,” forklarer hun og smiler.

Christina er især imponeret over nogle kvinder, hun har mødt, der har bibeholdt et højt energiniveau - selv efter at have gået ledig i flere år.

”OK, Christina, du er ikke den eneste. Ved du hvad, op på hesten igen. Du skal ikke være så bange for at sige, at du er imellem 2 jobs. For jeg har fået bevidstgjort, at det er ganske almindeligt at blive ramt af ledighed i løbet af den tid, man er på arbejdsmarkedet. Det giver mig mod,” siger hun.

Vil se fremad

Christina kom med nogle forestillinger om, hvad det at være arbejdssøgende betyder, men hun forstår nu, at det er et fuldtidsjob. Det kræver selvdisciplin, så man ikke hele tiden tjekker sin mail. Og allerede under første session får hun bekræftet, at det er vigtigt at holde fri, når man har fri.

”Jeg vil hjem og indrette vores gæsteværelse til et rigtigt kontor. Indtil nu har jeg siddet i vores køkken/alrum. Mentalt er jeg på 24/7, og det er ret opslidende. Man er nødt til også at holde fri. Så når jeg får mit ”kontor”, kan jeg gå derop og ”være på arbejde”, ligesom hvis jeg var selvstændig og havde firma hjemme. Så kan jeg bruge det fokus, jeg allerede har fået i dag, på at se fremad, når jeg er på ”kontoret” i stedet for at tænke på det hele tiden.”

Et spørgsmål om tid

Christina er glad for den energi, hun fik i indlægget om det mentale fitnesscenter.

”Rasmus Baggers tilgang til at opnå succes var meget givende. Det, at finde en metodik, der virker, og hvordan man yder sit bedste, uanset hvilket mål, man går efter, eller hvilken situation, man befinder sig i, var inspirerende og motiverende. Det er især vigtigt som jobsøgende, hvor man er sin egen motivator, chef og kritiker,” siger hun.

Christina vil nu gå hjem og tro endnu mere på det.

”Jeg sad og tænkte, at jeg er mega-kompetent og har gode kort på hånden. Det skal nok lykkes. Det er bare et spørgsmål om tid og timing,” siger hun.

Christina forsvinder igen ind i mængden. Her er alle aldre og typer. Folk i jakkesæt, i sommerkjoler, perlehalskæder og arbejdsbukser. En bærer den hvide hue, der viser, at han har været i Mekka. For jobsøgende kommer i alle former og størrelser.