Øvrigt

Her bor verdens bedste software-udviklere

Se hvilke lande og hvilke byer i verden, der er hjemsted for flest top-udviklere. I forhold til landestørrelse er vinderen ganske overraskende.

New Zealand er det bedste land i verden, når det gælder software-programmører - i hvert fald hvis man kigger på brugerdata fra det kendte udvikler-forum Stack Overflow.

Det har analyseselskabet Silk gjort.

Silk har indsamlet data fra top-brugerne af Stack Overflow, hvilket vil sige de brugere med en 'reputation score' på mere end 5.000 point.

Hvis vi lægger til grund, at der er en sammenhæng mellem udviklernes reputation score på Stack Overflow og deres evner som software-udviklere, fremgår det af analysen, at:

  • USA har flest top-udviklere (4.389 med en reputation score på mere end 5.000 point).
  • Dernæst kommer England (1.347 personer), Tyskland (664 personer) og Indien (595 personer).
  • Danmark ligger som nummer 19 med 95 top-brugere.

Lande-listen fra Silk er ikke længere tilgængelig.

Ser vi derimod på antallet af top-brugere i forhold til de enkelte landes indbyggertal, ser fordelingen noget anderledes ud.

Når det gælder lande med mere end en million indbyggere kommer New Zealand nemlig ind på førstepladsen fulgt af Sverige, England, Israel og Australien.

Her ligger Danmark på 9.-pladsen lige foran Holland og Irland og lige efter Schweiz og Norge.

I disse byer er der flest topudviklere

Når det gælder byer i verden har London flest topudviklere fra Stack Overflow (394 styk) fulgt af New York (270), San Fransisco (269), Seattle (173) og Sydney (137).

Ifølge Silk-analysen findes der 29 top-brugere af Stack Overflow i København - samme antal som i indiske Hyderabad og i russiske Skt. Petersborg.

Læs også