KarriereØvrigt

Her har jeg mu­lig­he­den for et godt liv

Betonelement-producenten Contiga Tinglev har fastansat en flygtning fra Syrien, efter han har været i praktik.

”Her tjener jeg godt og har nu muligheden for et godt liv, men samtidig har jeg fået en masse gode kammerater, som jeg snakker med. Det er en stor gevinst, da det hjælper meget på mit dansk,” siger 25-årige Mohamed Ahmed Oskohurd i en artikel i magasinet Dansk Byggeri.

Han startede ifølge artiklen i fire ugers praktik hos betonelementproducenten Contiga Tinglev, og da det var en succes, var virksomheden klar til at fastansætte ham. For Contiga Tinglev er det ikke nyt at have mange nationaliteter ansat eller at tage folk ind med forskellige forudsætninger. Administrerende direktør, Karsten Reewitz påpeger, at det ikke er på grund af rekrutteringsproblemer, at man gør en indsats for at få flygtningene ind på arbejdsmarkedet, men at det dog kan blive et parameter i fremtiden.

”Vi er altid på udkig efter gode, stabile og fleksible medarbejdere. Og om nogle år er det da ikke utænkeligt, at flygtninge kommer til at være en vigtigere gruppe for os, når det kommer til at have den nødvendige arbejdskraft,” siger administrerende direktør, Karsten Reewitz i artiklen.

Kommuner går sammen

Der er blevet iværksat flere forskellige initiativer til at få flere flygtninge i job. Blandt andet har de syv hovedstadskommuner København, Frederiksberg, Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe, Furesø, Rudersdal og Gentofte slået sig sammen i et netværk for at få flere flygtninge i job. Forløbet startede ifølge dr.dk med 30 flygtninge, og nu er næsten 70 procent kommet i løntilskud eller i ordinært job.

Samarbejdet betyder, at kommunerne hjælper hinanden, så ledige virksomhedspladser ikke går tabt, men kan bruges af de andre kommuner, og det gør metoden til en gevinst for alle parter, mener virksomhedskonsulent i Lyngby-Taarbæk Kommune, Annika Borbye Omninejhad:

”Virksomheden får de medarbejdere, de har brug for, og samtidig kan vi hjælpe den enkelte flygtning med at komme hurtigere i arbejde,” siger hun på dr.dk.

Er din virksomhed interesseret?

Hvis du og din virksomhed vil bidrage til, at flygtninge, der har fået asyl i Danmark, kan komme hurtigere ind på arbejdsmarkedet, kan du læse mere på www.sammenomintegration.dk. Initiativet er et virksomhedspartnerskab, hvor virksomheder, Jobservice Danmark og jobcentrene samarbejder om at hjælpe flere flygtninge i arbejde.

”Målet er at synliggøre virksomhedernes vigtige indsats med at integrere flygtninge på arbejdsmarkedet, og partnerskabet blev etableret ved regeringens topmøde om integration i september 2015,” lyder det på hjemmesiden, hvor det også fremgår:

”Hvis man som flygtning skal falde godt til og blive integreret, er det vigtigt, at man kommer hurtigt ind på arbejdsmarkedet. Her spiller din virksomhed en vigtig rolle, og alle typer virksomheder kan bidrage.”