KarriereØvrigt

Top 10: un­der­vur­de­re­de job der faktisk er fede

Hvis du tror, at bogholdere og biologer har kedelige og triste job, så tager du fejl. For mens drømmejobbet ofte ikke lever op til drømmen, er der andre professioner, der ufortjent har fået et dårligt ry, og et amerikansk karrieresite har derfor undersøgt, hvilke job der overrasker positivt.

Nogle job er bedre end de lyder. Alligevel er det langt fra alle, der drømmer om at blive fx systemanalytiker, bogholder eller blikkenslager. Af den grund har det amerikanske karrieresite CareerCast lavet en liste over de mest undervurderede professioner, og det er måske herfra, du skal overveje at finde din karriere. For listen er lavet ved at kigge på kriterier som løn, stressfaktor, om man laver meningsfuldt arbejde, og hvor gode muligheder der er for at få job.

Computer-systemanalytiker:

Kombinationen af business og teknologi er vigtigt i alle organisationer, og systemanalytikeren har en nøglerolle, som den der forbinder ledelse og IT. Samtidig er lønnen solid, og der er gode job- og karrieremuligheder.

Dyrlæge:

Du elsker dyr, og du elsker dit job. Dyrlæger finder stor mening og indhold i deres arbejde, og derudover er lønnen i orden, stressfaktoren lav, og – hvis det amerikanske marked er en indikator – så er der stigende efterspørgsel på dyrlæger.

Biolog:

Gode arbejdsforhold og alsidige opgaver, hvor du hverken kommer til at pukle unødigt, gå ned med stress eller udføre tomt arbejde, kendetegner biologers arbejdsliv.

Market Research-analytiker:

Endnu et job med ’analytiker’ i titlen. Her får du stor indflydelse på virksomhedens fremtid, og hvad retning den skal bevæge sig i, når du fremlægger dine rapporter med de nyeste trends.

Regnskabsfører, bogholder, regnskabsmedarbejder:

Kært barn har mange navne – eller jobtitler, og erfarne talknusere er eftertragtede i det nuværende usikre økonomiske klima. Desuden er arbejdsmiljøet fantastisk og stressfaktoren i bund.

Ambulanceredder:

Der er fart på, og du bliver udsat for en del stress, men jobbet er spændende og meningsfuldt.

Advokatsekretær/assistent:

Karrieremulighederne for advokater er svundet kraftigt ind de seneste år, og det har givet jobbet en plads på listen over de mest overvurderede job. I USA har det medført en stigende interesse for sekretærer og assistenter, som kan udføre nogle af de samme opgaver, mens de slipper for de stressfaktorer og lange arbejdsdage, der ellers præger branchen.

Civilingeniør:

God løn og gode fremtidsudsigter for professionen gør dette til et fornuftigt karrierevalg. Samtidig er arbejdsmiljøet godt, så du kan roligt være glad, hvis der står civilingeniør på dit visitkort.

Skoleleder/inspektør:

Lærere tjener ikke meget I USA – eller i Danmark – men skolens leder får bedre løn og føler et stort indhold i hverdagen, når han eller hun arbejder med skolens overordnede linjer.

Vvs-installatør/blikkenslager:

Selvom der ikke er meget fart over byggebranchen, så har dygtige specialhåndværkere gode vilkår, og i USA forventer man, at der vil komme endnu mere rift om dem de kommende år.