CVJobsøgning

Gode råd til at blive fundet på dit online CV

Bliv klogere på, hvordan dit online CV bliver valgt i en rekrutteringsproces – og få gode råd til at fremhæve det afgørende i dit online CV her.

Det er svært at skille sig ud som ansøger, men med et online CV kan du gøre dig mere synlig for en potentiel arbejdsgiver, der leder efter bestemte kompetencer. Mange virksomheder bruger nemlig aktiv CV-søgning i stedet for kun at lave jobopslag. Det har mange fordele, både for dem der søger og for ansøgerne.

Hos Jobindex har virksomheder selv har mulighed for at søge i CV-databasen, ligesom vores egne rekrutteringsspecialister søger på virksomhedernes vegne. Det betyder, at rekrutteringsprocessen starter et andet sted, fordi den, der ansætter, begynder med at bruge tid på at finde en kandidat med den rette profil og de egenskaber, der passer i jobbet.Det rette match

Med jobopslag får virksomheden rigtigt mange ansøgninger. Så mange at det kan være svært at afse nok tid til at læse hvert enkelt CV og ansøgning. Derfor sker det, at virksomheden kun læser igennem en del af CV'erne – indtil de har funden tilpas mange at invitere til somtale. Risikoen er selvsagt at overse den perfekte ansøger. Det er en af grundene til, at mange virksomheder rekrutterer via Jobindex’ CV-database.

En stor fordel ved at opsøge jobsøgere direkte via deres online CV er, at processen går langt hurtigere end ved traditionelle jobannoncer. Når virksomhederne eller Jobindex finder et CV, der matcher den ledige stilling, kontakter Jobindex' rekrutteringskonsulent CV-profilen og opfordrer til at søge. Som ansøger svarer det lidt til at flytte sig fra den lange kø ved kassen i supermarkedet og gå over i den hurtige kø.

Ved at uploade et CV i CV-databasen har potentielle arbejdsgivere mulighed for at finde dig ud fra dine kvalifikationer. Foruden de klassiske råd som at sørge for, CV'et er opdateret og korrekturlæst, er der også et par andre ting, som en potentiel arbejdsgiver kan lægge vægt på.

Gode råd til dit online CV

Det er vigtigt, at dit online CV giver udtryk for, hvad du kan tilbyde en potentiel arbejdsgiver. Har du nogle specielle kompetencer eller erfaringer, der gør, at du skiller dig ud, så skal de fremhæves.

Hvilket job kunne du tænke dig? Vær gerne specifik og uddyb den type stillinger, du er interesseret i. Det gør det nemmere at se, om vi er et match.

Har du en nichekompetence? Taler du et andet sprog, eller er du ekspert inden for et specielt emne? Husk at skrive det på.

Fang opmærksomheden med en skarp overskrift. Det går tit hurtigt, når rekrutteringskonsulenter og virksomheder tjekker databasen, og derfor er det vigtigt, at CV'et skiller sig ud fra start. Brug også gerne nyhedstrekanten som model, så den vigtigste information står så tidligt som muligt. Det kan eventuelt være dine største resultater eller dine mest unikke kompetencer.

Beskriv, hvordan tidligere erfaringer givet konkrete kompetencer. Det gælder både tidligere arbejde, uddannelse og frivilligt arbejde. Nævn gerne specifikke systemer, programmer og lignende.

Har du googlet dig selv? Vær opmærksom på, hvilket indtryk en arbejdsgiver får efter at have googlet dig. Det er også en god idé at være opmærksom på sine offentligt tilgængelige profiler på sociale medier.

Jobagenten er din anden gode genvej

Husk, at det stadig kan være relevant også at bruge andre metoder i sin jobsøgning, fx jobopslag og netværk samtidig med dit online CV. Mange opretter en Jobagent til at holde øje med relevante job.

Når du opretter en Jobagent hos Jobindex, vælger du selv, hvor ofte du vil have besked om relevante job. Du kan oprette flere Jobagenter samtidig, så du får besked om flere jobtitler og dermed være sikker på ikke at gå glip af jobmuligheder.


Læs også