Jobsøgning

Går du også umid­del­bart glip af gode job?

Som noget nyt har Megafon spurgt danskerne, om de læser jobopslag fra virksomheder, de ikke kender. Ikke umiddelbart er svaret.

Læser du jobopslag fra virksomheder, du ikke kender? Hvis du ligner et repræsentativt udsnit af den danske befolkning, vil dit svar sandsynligvis være aldrig eller sjældent. Det viser årets Megafon-undersøgelse, der afdækker danskernes adfærd i forbindelse med jobsøgning.

21 % af danskerne siger, at de aldrig læser jobopslag fra virksomheder, de ikke kender, og 29 % siger, at de kun sjældent læser dem. 27 % læser dem nogle gange, mens 23 % læser dem ofte eller altid.

Januar 2021
Aldrig 21 %
Sjældent 29 %
Nogle gange 27 %
Ofte eller altid 23 %

Det kan være svært at sige, hvorfor netop det er danskernes indstilling til den del af jobsøgningen, som omhandler jobannoncer, men det er ikke desto mindre danskernes umiddelbare holdning.

Derfor bør du som jobsøger være opmærksom på, om du går i en stor bue uden om ukendte virksomheders jobopslag. Du kan nemlig risikere at gå glip af gode job og arbejdspladser.

31 % kendte ikke arbejdspladsen inden ansættelse

Spørger vi imidlertid kandidaterne, om de kendte den virksomhed, de er ansat i, inden de blev ansat, svarer 18 %, at de slet ikke kendte virksomheden, mens 13 % svarer, at de kun kendte virksomheden af navn.

Overraskende, når 50 % aldrig eller sjældent læser jobopslag fra ukendte virksomheder.

Men undersøgelsen viser samtidig, at en attraktiv jobannonce kan gøre en forskel, eftersom 69 % af danskerne, der overvejer et nyt job, bliver fristet af en velskrevet jobannonce. Måske du også har oplevet at dykke ned i en spændende jobannonce fra en virksomhed, du ikke kendte i forvejen?

Så er du i hvert fald ikke den eneste.

Vil du ikke gå glip af noget i din jobsøgning?

Har du ikke allerede en Jobagent, der automatisk sender dig ledige job – tilpasset din profil og faglighed – kan du gratis oprette en. Du kan vælge at modtage mails dagligt eller ugentligt, så du modtager Jobagenten med den frekvens, du ønsker.