Karriere

Farvel til den frie me­di­e­ver­den

Anders Rostgaard Birkmann har forladt den frie presse og sin stilling som nyhedsredaktør på Berlingske Business til fordel for stillingen som redaktør på DI Business.

Han var helt klar over, at hans faglige identitet ville transformere sig voldsomt. Derfor gjorde han sig mange overvejelser, før han besluttede at stoppe som nyhedsredaktør på Berlingske Business og starte som redaktør på Dansk Industris magasin DI Business.

”Når man forlader den frie medieverden og den mulighed, der er for at præge den – at kunne skrive, hvad man har lyst til – til pludselig at være mere låst i en ramme, så er det et stort skift. Det skulle jeg gøre mig nogle tanker om, for det ville blive en helt anden identitet for mig,” siger Anders Rostgaard Birkmann, der samtidig blev draget af muligheden for at træde ind i en organisation og få den dimension af arbejdslivet med efter at have bevæget sig inden for journalistfaget hele sin karriere.

”Selv om rammerne er nogle andre, så er det langt fra en helt ny rolle for mig, for arbejdet minder meget om hinanden. På DI Business bedriver vi også en form for journalistik, men vi arbejder i en bestemt retning og under en bestemt mission – og det giver noget andet og mere end den hurtige medievirkelighed,” siger Anders Rostgaard Birkmann og tilføjer, at når alt kommer til alt, så er der ikke så stor forskel på, om man arbejder ud fra den ene eller den anden mission: Om det så er at være den fjerde statsmagt eller at skabe gode vilkår og bedre vækst for Danmark.

Netværk skaffede ham jobbet

Efter mange år i branchen har han et godt netværk, og det var også det, der skaffede ham jobbet som redaktør på DI Business. Han havde været to og et halvt år på Berlingske og havde lysten til at prøve noget nyt.

”Jeg har været opmærksom på at skifte job eller position jævnligt. For snart en del år siden talte jeg med en headhunter, som sagde, at det er godt at skifte job, når der er gået mellem to og fem år, og det har jeg været opmærksom på. Det er derigennem, at man udvikler sig. Hvis det bliver alt for meget rutine, så skal jeg have noget andet at rive i,” siger Anders Rostgaard Birkmann, der allerede første arbejdsdag hos Dansk Industri kunne mærke tydeligt forskel på hans nye og gamle arbejdsplads.

Første arbejdsdag var veltilrettelagt, og han følte sig meget velkommen.

”DI er et meget ordentligt sted, hvor der er styr på procedurer og processer. Der er medieverdenen mere kaotisk,” siger Anders Rostgaard Birkmann og tilføjer, at det ikke er det eneste, som er anderledes.

Hos DI er der flere ressourcer til at løse opgaverne med magasinet, og det gør en stor forskel i arbejdet.

”Vi har et freelancebudget, vi kan bruge af. Der er ikke uanede midler, men i forhold til mit tidligere virke er det nemmere at have en idé og faktisk forløse den. Det giver mulighed for en højere grad af kvalitet, når man ikke er skåret helt ind til benet,” siger han.

På Berlingske opererede han med langt flere deadlines end nu, hvor han har mulighed for at fordybe sig mere.

”Det har samtidig givet mig helt andre arbejdstider. På Berlingske havde jeg en vagt og havde så måske fri dagen efter. Nu er fokus meget på selve opgaven med at få magasinet færdigt til tiden op til deadline, og så skal der arbejdes der. Men det er mere fleksibelt for mig nu, og den samlede pakke passer mig rigtig godt,” siger Anders Rostgaard Birkmann.