JobsøgningØvrigt

Engle og dæmoner for en dansker

En reportage fra rekrutteringsarrangementet mellem CERN og Jobindex

Stolene står klar på rækker, og PowerPoint-projektoren er i gang. Gardinerne er trukket for og dækker den gode udsigt over Københavns havneindløb, for solen genspejler sig i vandet og skinner ind på denne mandag i midten af april.

En ung mand sætter sig på tredje række, og der er en svag summen af samtale af nysgerrige, der allerede er i gang med at stille spørgsmål til CERNs HR Manager Anna, og den danske medarbejder, Jesper, der står ved talerbordet. De er taget herop fra Schweiz for at gøre opmærksom på CERN som en potentiel arbejdsplads.

En barndomsdrøm

Jannie Jensen er rekrutteringskonsulent hos Jobindex og har været tovholder på samarbejdet omkring rekrutteringsarrangementerne mellem CERN og Jobindex. Hun står i entreen og lukker folk i huset, når de ringer på dørtelefonen, men hun nåede at tale med en deltager, før hun fik fast plads ved dørtelefonen.

”Der er en ung fyr, der har siddet klar på første række den sidste halve time. Jeg kan se, at han taler med Anna og Jesper nu. Han har taget fri fra HTX i Grenå og rejst herover, fordi det har været hans drøm at blive ansat hos CERN, siden han var 10 år. Han vil gerne vide, hvornår han kan få sit første internship eller komme på deres sommerprogram”, siger Jannie.

Samtidig lukker hun en ny flok mænd og kvinder ind. To mænd ser ud til at være omkring 30 år, et par stykker har grå stænk i håret, men der er også mange helt unge.

Om livet på og uden for CERN

Oplægget fra CERN består af en præsentation af virksomheden, og derefter fortæller Anna og Jesper deres personlige historier. Da oplægget er slut, rejser der sig en skov af hænder for at stille spørgsmål. Arrangementet går over tid, men det gør ikke noget, selv om deltagerne til næste tilsvarende arrangement nu begynder at ringe på. Jannie går ud af salen for at lukke det nye hold ind.

”Folk har spurgt om alt muligt – hvad laver man i fritiden, skal man kunne fransk, hvordan kommer man rundt, og hvad er leveomkostninger, eller det er min uddannelse, kan jeg få et job. Det var meget konkrete spørgsmål”, siger Jannie.

Flere danskere, tak

Jannie fortæller, at HR Manageren Anna har givet sin e-mailadresse til alle, der havde spørgsmål, fordi CERN gerne vil tiltrække flere danskere.

”Vi danskere er kendt for at være dygtige og levere et højt niveau – og det gælder ikke kun fysikere og teknikere. Faktisk er kun 3 % af de ansatte fysikere – resten er support, HR, kommunikation, ingeniører og alt muligt andet, ligesom enhver anden stor virksomhed”, afslutter Jannie.

Næste arrangement starter op, og ud af døren går en ung mand, der stråler lidt mere end alle de andre deltagere. Nu ved han, hvad han skal i livet.