Karriere

En af Danmarks bedste pres­se­che­fer starter hos Velux

Kommunikationsdirektør, Jens Bekke, forlader Carlsberg til fordel for Velux, hvor han starter som pressechef den 1. august.

”Jeg har været drevet af det, jeg synes var spændende, og så har jeg været på de rigtige steder på de rigtige tidspunkter,” siger 62-årige Jens Bekke om sit karriereforløb.

Den 1. august starter han som pressechef i Velux efter 10 år i Carlsberg – senest med titel af kommunikationsdirektør. Han mente, at det skulle være nu, hvis han skulle nå at skifte job – og på den måde var det sidste chance for at gå efter sin interesse et nyt sted.

Allerede under studietiden på universitetet blev hans interesse for kommunikation og journalistik vakt, da han var med til at skrive studenterbladet. Efter sin uddannelse til cand.scient.pol. fik han arbejde i Bikuben, hvor han kom til at sidde med pressekontakten. Senere har han også været kommunikationschef i Nordea.

”Det er et arbejde, hvor man meget hurtigt kan se resultaterne af det, du har lavet – der er direkte afregning – og det kan jeg godt lide. Samtidig er det også spændende, at det er et job med mange relationer, og så er det interessant at få virksomheden til at forstå journalisternes arbejdsvilkår og tilgang – og omvendt sætte journalisten godt ind i virksomheden. Der ser jeg mig selv som en, der står midt imellem de to,” fortæller Jens Bekke, der både i 2013 og 2014 vandt prisen som Danmarks bedste pressechef.

Får tingene til at ske

Han mener selv, at hans vej til at blive en af Danmarks bedste pressechefer slet og ret har været at få tingene til at virke.

”Det er ikke rocket science. Journalisterne vil gerne lave nogle historier, og de skal vide, om virksomheden er med på det, så den ene halvdel af arbejdet er meget lavpraktisk. Den anden del handler om at vide noget om den virksomhed, du er i – og at få den til at deltage,” siger han og tilføjer, at forbrugerne i dag i højere grad kigger bag ved virksomhedernes brand, og derfor er det vigtigt, at virksomheden er opmærksom på, hvordan den er som arbejdsplads, hvordan man håndterer CSR osv.

Han venter med at lægge en strategi for sit nye arbejde, til han starter, men han glæder sig allerede nu til at begynde i den familieejede virksomhed, Velux, med base i Hørsholm.

Sørg for at matche med den virksomhed, du søger

Jens Bekke mener, at man skal arbejde ud fra, hvad man selv står for, når man søger job – en metode, han altid selv har benyttet sig af.

”Du skal være dig selv hele vejen igennem og matche den virksomhed, du søger. Der skal være et grundlæggende værdifællesskab mellem dig og virksomheden, samtidig med at du selvfølgelig skal være professionel. Hvis hjertet er med, så lykkes man meget bedre – sådan har jeg haft det med Carlsberg – og sådan er jeg sikker på, at jeg får det med Velux, for jeg ved allerede nu, at vi har et værdifællesskab,” siger Jens Bekke

Der er endnu ikke – ved redaktionens afslutning - fundet en afløser til posten som kommunikationsdirektør i Carlsberg.