Karriere

Drømmer du om en in­ter­na­tio­nal karriere med havudsigt?

Maersk optager lige nu kadetter til uddannelserne som maskinmester og skibsfører. Hvis du bliver optaget som kadet i Maersk, kan du forvente en uddannelse i verdensklasse og et hav af karrieremuligheder.

Er du til stort ansvar, avanceret teknologi og skibsfart? Så uddan dig til maritim maskinmester eller skibsfører hos Maersk og bliv en attraktiv medarbejder med store karrieremuligheder i hele verden.

Når du vælger en maritim uddannelsesvej i Maersk, venter der en spændende og anderledes uddannelse i et internationalt miljø med rigtig gode jobmuligheder – både til lands og til vands.

Når du er færdiguddannet, tilbydes du automatisk en 2-årig ansættelseskontrakt som juniorofficer.

Internationalt sammenhold

Uddannelsen til maritim maskinmester eller skibsfører er en internationalt anerkendt videregående uddannelse på professionsbachelorniveau, som giver mange og rigtig gode muligheder for en karriere i Maersk og andre relaterede erhverv.

Uddannelsesforløbet kombinerer teori på skole hjemme i Danmark og praktik på Maersks skibe rundt om i verden. Livet til søs kræver, at du er indstillet på at være væk hjemmefra længere tid ad gangen. Til gengæld lærer du mange nye mennesker at kende og får din daglige gang i et internationalt miljø med kollegaer fra hele verden.

Jannie Moesgaard Dinensen er uddannet skibsfører og 1. styrmand i Maersk. Hun søgte ind på skibsføreruddannelsen ved en tilfældighed og i dag sejler hun nogle af verdens største containerskibe og er en del af et kollegialt fællesskab ud over det sædvanlige:

"Vi, som er til søs, er små brikker i et stort, internationalt puslespil. Vi skal få tingene til at gå op i en højere enhed og finde rummeligheden til at forstå og acceptere forskellige sprog, kulturer og levemåder. Skibskokken serverer naanbrød, flæskesteg og fiskehoveder side om side til en besætning, som er en blanding af briter, rumænere, indere, danskere og filippinere. Vi spiser sammen, bor side om side med millimetertynde skotter mellem os. Man er aldrig alene og der er aldrig stille. Der er altid nogen, der arbejder – også om natten – når skibet stadig skal manøvreres gennem havene, fortæller Jannie om en helt unik livsstil, hvor job, fritid, kollegaer og relationer ofte smelter sammen."

En uddannelse med store fremtidsmuligheder

Når du uddanner dig til maritim maskinmester eller skibsfører, får du en bred uddannelse med masser af karrieremuligheder – også internationalt. Du står stærkt med den 7-takkede stjerne på eksamensbeviset, uanset om du vælger at gøre karriere inden for skibsfart, den maritime servicesektor, industrien eller energisektoren:

"Jeg har fået en stærk lederuddannelse, der stiller mig godt på arbejdsmarkedet – både til søs og på land. Der er mange forskellige kompetencer forbundet med uddannelsen, og man kan langt hen ad vejen selv forme sin karriere. Der er ikke to dage, der er ens, man ved ikke, hvad det næste bliver – den slags hverdag forpligter. Man lærer rigtig meget om disciplin, om at være omstillingsparat og håndtere pressede situationer, lede andre og finde sin egen plads. At gå forrest og være det gode eksempel for andre," siger skipper Jannie, der med sit eget udtryk har fundet sin ”blå hylde” som skibsfører:

Jeg bliver betalt for at rejse ud i verden, møde andre kulturer, arbejde sammen med mange mennesker på tværs af landegrænser, religioner, holdninger og meninger. Det synes jeg er en gave og en øjenåbner, som har ændret nogle forudindtagede holdninger hos mig selv. Verden er min arbejdsplads, jeg står op hver morgen og tænker YES – jeg bliver betalt for at udleve en drøm.Læs mere om international rekruttering

Læs også