JobsøgningKarriere

- De ringer måske med di­rek­tørjob­bet en dag

Ronnie Winther Sørensen var egentlig godt tilfreds i sit job, men da han i maj 2012 blev kontaktet af YIT, blev hans nysgerrighed vakt, og efter to uger var han ansat i virksomheden. Han har altid et cv liggende på jobindex.dk, for det kunne jo være, at han en dag fik tilbudt et direktørjob.

”Jeg sad i en stilling, som jeg var rigtig glad for, og jeg kunne have været der, til jeg stillede mine træsko. Da YIT kontaktede mig, var det pludselig den omvendte verden i forhold til, når man selv søger job. Det er fantastisk at sige, hvad vil I give – i stedet for at sige, hvad man vil have,” siger 33-årige Ronnie Winther Sørensen, der så det som en fordel at komme over i en større virksomhed som YIT end at blive i den mindre privatejede virksomhed, han var i på det tidspunkt.

”Det var ikke kun et spørgsmål om højere løn – det var også et spørgsmål om karriereudvikling,” siger han.

Ronnie Winther Sørensen er uddannet vvs-montør og har senere taget en vvs-teknikereksamen. Samtidig med, at han spillede ishockey på eliteniveau, tog han en vvs-autorisation og kom derefter til Wicotec i Aarhus, hvor han tog en tværfaglig projektlederuddannelse.

”Det er en uddannelse til 200.000 kroner, så det er ikke noget, man bare lige gør, og den er attraktiv for virksomhederne – og det var nok også det, at YIT faldt for,” siger Ronnie Winther Sørensen, der synes, at det til hver en tid er en god idé at have sit cv liggende på jobindex.dk, også selv om man synes, man nu har fundet drømmejobbet.

”Jeg vil altid have et cv liggende der – det kunne jo være, der var nogle, der en dag ringede og tilbød mig et direktørjob. Man har jo kun to hænder, og dem skal man sælge dyrest og bedst muligt. Hvis man har et cv liggende, får man flere chancer for at få mere ud af de to hænder,” siger han og tilføjer, at han jævnligt bliver kontaktet af interesserede virksomheder.

Han er rigtig glad for at være hos YIT, så han har ingen intentioner om at forlade virksomheden lige foreløbig, men han mener altid, at det er godt at kende sine muligheder – og man kan jo altid takke nej.