KarriereØvrigt

De fandt deres job på Kar­ri­e­re­da­ge­ne

Hvad end du er på udkig efter dit drømmejob, inspiration til din karriere eller for at skabe et netværk, danner Karrieredagene rammen for dette møde. For nogle resulterer besøget på Karrieredagene i fast job. Et besøg på messen kan derfor vise sig at være en god investering.

Blandt de deltagende, for hvem et besøg på messen resulterede i job, er Helle Erhardtsen, der deltog på Karrieredagene i slutningen af sin uddannelse sidste år. Kort efter sit besøg fik hun tilbudt en plads på graduate-programmet hos konsulentvirksomheden Columbus.

”Jeg kendte ikke Columbus, inden jeg deltog på Karrieredagene. Jeg blev meget tiltalt af deres internationale virksomhedsprofil og graduate-program og havde en rigtig god dialog med deres repræsentanter på messen. Da jeg efterfølgende søgte deres graduate-program, refererede jeg naturligvis til vores samtale på Karrieredagene. Efter en samtale og nogle tests som foregik på en Assessment Day, blev jeg ansat som graduate i virksomheden.”

Johanne Christensen har besøgt Karrieredagene flere gange for bl.a. at få inspiration til sin karriereretning. Johanne blev færdig med sin kandidatgrad i sociologi i februar og havde set, at de i Sorø Kommune søgte en virksomhedskonsulent. Hun tog forbi Karrieredagene i marts måned for at tage en snak med den potentielle arbejdsgiver. Besøget gav pote, og hun fik efterfølgende tilbudt stillingen.

”Jeg talte med chefen for deres erhvervsafdeling på messen, og han fortalte, hvordan det var at arbejde i en offentlig organisation og fortalte om afdelingen, som jeg ønskede at søge i. Selvom han ikke var chef for den pågældende afdeling, var det rart at få besvaret mine spørgsmål, og jeg kunne efterfølgende målrette min ansøgning.”

Jakob Routhes besøg på Karrieredagene blev udslagsgivende for den karriere, han påbegyndte som Gratuate – Life Science Consultant hos NNIT A/S i 2012. Jakob fik øje på stillingsopslaget, da han besøgte Karrieredagene.

”Jeg havde ikke regnet med, at udbyttet ved at gå til karrieremesse ville være så stort og i den grad ville åbne mine øjne for mulighederne.”

Uformel snak gav pote

Ifølge Helle Erhardtsen var det den direkte kontakt og uformelle snak, der var udslagsgivne for hendes succes på messen.

”Det betyder utrolig meget, at man kan få en uformel snak med virksomheden om jobmuligheder og dens særpræg og samtidig mærke kemien. Jeg talte både med deres HR-partner og en graduate, som begge kunne besvare de spørgsmål, jeg havde. Det gav mig et forspring, da jeg efterfølgende skulle udforme ansøgningen.”

Johanne havde de foregående år besøgt messen for at samle inspirationen og deltage i diverse foredrag. Sidste år var hun fokuseret på at finde et job og talte kun med potentielle arbejdsgivere. Hun havde hjemmefra forberedt sig grundigt på samtalen med Sorø Kommune og havde noteret de spørgsmål ned, hun ønskede at få besvaret. Samtalen på messen blev for Johanne af afgørende karakter, da hun efterfølgende søgte stillingen hos Sorø Kommune.

”Samtalen på messen gav mig et klart forspring og en fornemmelse af, at min ansøgning ikke blot blev endnu en i bunken. Bl.a. gav deres erhvervschef mig efter vores samtale på messen lov til at skrive hans navn på min ansøgning.”

Studerende og nyuddannede kan kickstarte deres karriere og få en unik chance for at møde mere end 150 virksomheder og organisationer, der står klar til at fortælle om konkrete jobmuligheder og skabe netværk på Karrieredagene – tirsdag den 3/3 i Aalborg, onsdag den 4/3 i Aarhus, torsdag den 5/3 i Odense og fredag den 6/3 i København.

Et besøg på Karrieredagene er gratis for studerende og nyuddannede.

Registrer dig her

Gode råd

Hold øjne og ører åbne

”Messebesøget åbnede mine øjne for en virksomhed, jeg ikke kendte i forvejen, og som jeg muligvis ikke havde opdaget, hvis jeg ikke havde deltaget på Karrieredagene.” – Helle

Tag af sted alene

”Tag af sted alene – det viser, at du er selvstændig, og det giver dig muligheden for at tale med virksomhedens repræsentant på tomandshånd. Det giver alt andet lige en mere fokuseret og personlig kontakt.” – Johanne

Sælg dig selv

”Brug tid på at sælge din personlighed. De menneskelige egenskaber og personlighed er mindst lige så vigtige som de faglige, når du søger job. Fortæl hvor meget du brænder for det, og at du virkelig gerne vil det her. Din motivation er afgørende for, at du kan fremstå som en interessant kandidat til et job.” – Jakob

Vær åben over for alle potentielle arbejdspladser og lad dig ikke begrænse af demografi

”Jeg er cand.scient.soc. og har valgt en lidt anderledes retning, end hvad sociologer typisk vælger. Jeg brugte Karrieredagene til at specificere min karriereretning ved at tale med virksomheder om min profil, og hvad jeg kunne tilbyde dem.” – Johanne

”Jeg var på Karrieredagene i marts måned, fik tilbudt stillingen i maj, færdiggjorde mit studie i juni, flyttede til København og startede i Columbus i september. Jeg har ikke fortrudt flytningen et øjeblik. Jo mere fleksibel og åben man er, jo flere spændende jobmuligheder venter der.” – Helle

Supplér jobsøgningen

”Suppler din jobsøgning med besøg på Karrieredagene. Det er et must, hvis man vil forbedre sine jobsøgningsevner.” – Jakob

”Karrieredagene er et fantastisk sted at mødes med virksomhederne og networke. Det er meget få steder, hvor man har mulighed for en dialog på tomandshånd med repræsentanter fra erhvervslivet.” – Johanne

Kom tidligt i gang

"Kom tidligt i gang med at undersøge jobmuligheder og jobsøgningen. Start 1/2-1 år før dimissionen." – Jakob