Jobglæde

Center for So­ci­alp­sy­ki­a­tri er en af Europas bedste ar­bejds­plad­ser

Great Place to Work har udvalgt de bedste arbejdspladser i Europa, og Center for Socialpsykiatri på Lolland er med på listen.

Det har ikke været ”bare lige” at placere sig godt på listen over de bedste arbejdspladser i Europa. Center for Socialpsykiatri på Lolland har konkurreret med 821 andre virksomheder fra Europa. Ud af dem har Great Place to Work lavet en liste med de 100 bedste arbejdspladser, hvor Center for Socialpsykiatri fik en 10. plads i kategorien ”Bedste små og mellemstore arbejdspladser.” Det skriver Videncenter for Arbejdsmiljø.

Great Place to Work er nået frem til sine placeringer på baggrund af kulturprofiler af arbejdspladserne og en anonym trivselsundersøgelse. Undersøgelsen, som virksomhederne betaler for at få udført, bliver brugt til at måle den adfærd, som fører til et tillidsfuldt arbejdsmiljø, og ifølge undersøgelsen scorer Center for Socialpsykiatri 99 procent tilfredshed.

Michael Christensen, der er leder af Center for Socialpsykiatri og Center for Neuropædagogik er glad for de positive tilbagemeldinger.

Kæmpe tak til alle ansatte

”Alle ansatte skal have en kæmpe tak, fordi de hver og én bidrager til et fantastisk arbejdsmiljø, hvor vi udvikler os både fagligt og menneskeligt. Vi har naturligvis de samme udfordringer som alle andre arbejdspladser, men måden vi sammen håndterer dem på med tillid, åbenhed, kompetence og fairness, betyder rigtig meget for arbejdspladsen og for de mennesker, vi arbejder for,” siger han til Videncenter for Arbejdsmiljø

Det er ikke første gang, at Lollands Center for Socialpsykiatri stifter bekendtskab med en topplacering i forhold til at være en rigtig god arbejdsplads. Sidste år fik centret overrakt en pris for at være Danmarks bedste arbejdsplads i kategorien mellemstore virksomheder – og en pris for at være den bedste offentlige arbejdsplads i hele landet – en pris der lige som i år blev uddelt af Great Place to Work. Dengang sagde lederen af centret, Michael Christensen, ifølge Ritzau:

”Arbejdsglæde er noget, vi sætter særligt højt her hos os, og som vi hver dag gør os umage for at sikre. Derfor er det selvfølgelig helt fantastisk at få den her flotte anerkendelse. Jeg er stolt og taknemmelig over de ansatte, som alle medvirker til, at her er så dejligt at være. Det betyder ekstra meget i et fag, der kræver stor personlig robusthed.”

Fire værdier – med effekt

Center for Socialpsykiatri arbejder ifølge Ritzau med de fire værdier: Tillid, åbenhed, kompetence og fairness – og netop de værdier er også tydelige i medarbejdernes svar på sidste års undersøgelse om, hvad der gør deres arbejdsplads særlig. Her går udtryk som ”tillidsfuld og nærværende ledelse”, ”medbestemmelse og indflydelse”, ”lighed” og ”fællesskab” nemlig igen.

Læs også