Karriere

Skiftede le­derjob­bet ud med egen virk­som­hed

Signe Damgaard Jepsen sagde sin store lejlighed op og flyttede i en mindre. Sagde sit job op som redaktionschef i Berlingske Media. Alle skridt på vej mod at ændre sin tilværelse, fordi hun følte, at hun var nødt til det: Hun kunne ikke gøre andet.

”Der er noget enormt frigivende og kraftfuld i at skabe det liv, man gerne vil have.” Signe Damgaard Jepsen ved om nogen, hvad hun taler om. Selv om mange – inklusive en tidligere version af hende selv, indrømmer hun – ville studse over, at hun nu sagde farvel til sit job som redaktionschef i Berlingske Media og sagde sin store lejlighed op for at flytte i en mindre. Angstfremkaldende for nogen.

Uundgåeligt for Signe Damgaard Jepsen, der følte, at hun var nødt til at gøre det. Nødt til at starte på at arbejde med det, som hun synes var interessant. Opgaver, der gik i en ny retning end hendes hidtidige job. Derfor tog hun de store skridt for et år siden.

”Jeg vidste i princippet ikke, hvad jeg skulle, da jeg sluttede på Berlingske Media. Et halvt år forinden trimmede jeg min økonomi ved at sige min dyre lejlighed op og flytte ind i en billigere, så jeg ikke ville behøve at tjene så mange penge, som jeg havde været vant til,” siger Signe Damgaard Jepsen, der havde god ro i maven ved senere at lægge sig helt fast på at blive selvstændig, fordi hun i høj grad følte sig værdifuld på det almindelige arbejdsmarked med ti års erfaring i journalistik, ledelse og kommunikation – hvis hun alligevel skulle derud, hvis det ikke gik med virksomheden.

Jeg måtte tage magten over mit eget liv

”Det var et spørgsmål om at tage magten over mit eget liv. Jeg ville skabe en situation, hvor det er mig, der vælger mit liv – og ikke mit liv, som vælger mig. Jeg har simpelthen gjort det, fordi jeg gerne ville arbejde med nogle andre ting og ville noget andet. Jeg synes, det er en rarere tilværelse, end at man er nødt til at blive i et job, fordi man har nogle terminer, som skal betales. Det er jo ikke et lykkeligt ægteskab. Hvis man har et job på grund af det, så er det tid til selvransagelse,” mener Signe Damgaard Jepsen, der råder andre til at fokusere på, hvad der kan gøre deres liv bedre.

Nu arbejder hun med at moderere events, undervise, lave strategier, rådgive og udføre PR og en af de helt store forskelle på hendes liv som selvstændig nu og jobbet i Berlingske Media, er netop variationen i jobbet.

”Jeg har altid arbejdet meget, og det gør jeg også nu, men det er meget mere varieret. Det er sådan en slags intervaltræning nu, hvor jeg afslutter noget og går i gang med noget andet. At være chef i en journalistisk virksomhed er jo meget båret af den samme drift hver dag, hvilket også er lærerigt,” understreger hun.

Kæmpe øjenåbner at tjene pengene selv

Hun har fået et billigt kontor med et fantastisk netværk i Aarhus, hvor hun bor og har fået øjnene op for enmandshære af selvstændige, som lige som hende selv nu ikke altid ved, hvor pengene skal komme fra i næste måned.

”Det har været en kæmpe øjenåbner for mig at opdage, at jeg kan tjene mine egne penge, uden at være afhængig af andre. Det er en kæmpe tilfredsstillelse. Det vokser man af at vide, man kan, og det kan jeg også om fem eller 10 år,” siger Signe Damgaard Jepsen, der har ladet sig berolige af de andre selvstændige med hensyn til usikkerheden om lønnen den næste måned.

De klarer den, og hvorfor skulle hun ikke også gøre det? Den seneste måned har hun faktisk kun været på sit lille kontor én dag, fordi resten af dagene har været fyldt op med kundebesøg, arrangementer osv.

”Undervejs arbejdede jeg frivilligt con amore på at stable Startup Weekend Media på benene i Danmark. Jeg ved, at mange af mine kollegaer ikke forstår, at jeg har gjort det uden at få penge for det. Men når man arbejder med det, man har en passion for, så kommer det hele til at hænge sammen for en, for så får det stor værdi,” siger Signe Damgaard Jepsen.

Hun er utrolig taknemmelig for, at arbejdet med Startup Weekend Media har ført opgaver med sig, og hun har i den grad ikke fortrudt, at hun nu for snart et år siden valgte at springe ud i den allerdybeste ende af bassinet, som hun selv udtrykker det.

Hun ved ikke, hvor livet som selvstændig fører hende hen. Men hun har nu lyst til at give det mere retning i udvikling af digital journalistik og story Telling, fordi det er her, hendes passion ligger.

”Jeg bliver nok nødt til det. For det er dér, min passion ligger – at fortælle historier på menneskers præmisser og arbejde med at gøre det muligt på digitale platforme.”

Læs også