JobsøgningØvrigt

Sådan fik Mohammad job

Modstand har der været nok af på Mohammad Rahimians vej ind på det danske arbejdsmarked. Hans stædighed gav til sidst pote.

Mellem 150 og 200 ansøgninger sendte Mohammad Rahimian ifølge Information afsted, da han blev færdig med ingeniørstudiet. Hans studiekammerater begyndte at få job, men han fik kun afslag. Ifølge avisen kom han til Danmark i 1989 som politisk flygtning fra Iran. Efter at have boet to år i Danmark startede han på et almindeligt dansk gymnasium i Aarhus og begyndte derefter på ingeniørstudiet. Da han var færdig der, ventede der en hård kamp for at finde et arbejde:

”Næsten alle mine studiekammerater fik job med det samme. Jeg sendte mellem 150 og 200 ansøgninger. Først i Vejle/Kolding-området, hvor jeg boede. Da det ikke kastede noget af sig, begyndte jeg også at søge i København, hvor der var flest job, men jeg fik stadig kun afslag. Jeg fik min fagforening til at kigge på mine ansøgninger. Dem var der ikke noget galt med, sagde de. De havde kun nogle bittesmå rettelser. Så begyndte jeg selv at tage initiativ,” siger Mohammad Rahimian til Information og fortsætter:

”Jeg tog ansøgningerne i hånden og afleverede dem personligt, så jeg fik en tur ud af det og fik en chance for at hilse på medarbejderne og chefen. Til sidst fik jeg job i en plastvirksomhed i Hellerup. Lønnen var ikke god, men jeg skulle bare i gang. Så jeg gav mig 110 procent,” siger Mohammad Rahimian, hvis familie i starten stadig boede i Esbjerg.

I 2003 fik Mohammad Rahimian job som kemiker i Novo Nordisk, da plastvirksomheden flyttede til Nykøbing Falster. Siden har han haft forskellige job hos Novo Nordisk, hvor han i dag er projektleder.

Danmark har brug for ingeniører

Sidste år kunne vi her på jobindex.dk i artiklen virksomheder kæmper om ingeniørerne berette, at Danmark har brug for ingeniører. Alligevel går unge herhjemme udenom faget. Forsyningsvirksomheden HOFOR er en af de virksomheder, som mangler folk. Afdelingschefen for projektressourcer, Søren Dreyer, vurderer, at virksomheden på det tidspunkt havde behov for mindst 15-20 nye ingeniører:

”Vi oplever, at der er relativt færre ansøgere til de opslåede stillinger. Vi oplever også, at der er skarp konkurrence i mediebilledet og på de sociale medier, hvor ingeniørtunge virksomheder er meget aktive i forhold til at promovere deres fortræffeligheder,” siger han i artiklen.

I en anden artikel på jobindex.dk kan man læse, at man som ung nyuddannet ingeniør kan opnå et stort ansvar i rådgivende virksomheder, hvis man har lyst.

Gode muligheder for projektledelse

Foreningen for Rådgivende Ingeniørers vidensopgørelse for 2014 viste, at projektledelse er en nøglekompetence for den rådgivende ingeniørbranche – og at omkring hver anden medarbejder har projektledererfaring. I forhold til 2012 er der nu syv procent flere projektledere af medarbejderstaben, der inden for de seneste tre år har været projektledere på et projekt med et honorar på over to millioner kroner.

”Den høje andel af projektledere viser indirekte, at der er mange spændende job i branchen, hvor man som relativt nyuddannet kan komme til at stå med et stort ansvar, hvis det er det, man har lyst til. Tallet vidner også om, at det er en af branchens absolutte kernekompetencer,” siger Henrik Garver, administrerende direktør i Foreningen af Rådgivende Ingeniører.