KarriereOpsigelse

Sådan får du dit drømmejob

Stephen R. Covey, forfatteren bag 7 Gode Vaner, har skabt en ny bog ”Kanon Karriere”, der giver dig opskriften på, hvordan du skaber din egen succesfulde karriere. Det kræver, at du møder den krævende nye verden og de muligheder, den byder på, med et stærkt engagement.

”En kanonkarriere udspringer ikke af et behov for bekræftelse udefra, men inde fra dig selv, fra din egen nysgerrighed, fra din egen unikke kombination af talenter og lidenskab. Den udspringer også af din samvittighed – af den hvisken dybt inde i dig, som peger dig i retning af, hvad du bør gøre.”

Sådan skriver Stephen R. Covey på en af de første sider i sin nye bog – Kanon Karriere – Få dit drømmejob og gør en forskel. Camilla Larsen Schmidt, der er kommunikationsmedarbejder i Gyldendal Business, skriver i en pressemeddelelse om bogen:

”Covey lærte os i sin tid med 7 Gode Vaner, at resultater her i livet allermest afhænger af ens indstilling til tingene – og at det er muligt at ændre den. Med sin nye bog Kanon Karriere – Få det rigtige job og gør en forskel – sætter han fokus på, hvad man rent faktisk skal gøre for at finde den rette hylde i sit arbejdsliv. Hvilken indstilling, der kan hjælpe en. Hvilke spørgsmål man kan stille sig selv for at komme til de rigtige arbejdsopgaver, de rigtige projekter eller den rigtige ansættelse.”

Stop ringen
Ordet ”karriere” stammer fra det franske ord ”carriére”, som oprindeligt betød ”at bevæge sig rundt i ring”, og Stephen R. Covey mener, at alt for mange af os rent faktisk oplever vores karriere på den måde. At vi går i ring og ikke rigtig kommer nogen vegne. Hvis man har det sådan, er det tid til at omtænke det hele. Som sagt mener forfatteren, at man skal få overblik over, hvad ens bidrag skal være, for den bidragserklæring bliver karrierens ror.

Han mener desuden, at netværk er en vigtig del af det at skabe sig en karriere, men ikke netværk forstået med en traditionel, industrialder-tankegang.

”…Folk i videnalderen er ikke redskaber. De er vigtige i sig selv. I en sund familie eller et sundt venskab har det altid været sådan, men ikke på industrialderens arbejdsplads. Autentiske relationer til kolleger, kunder og leverandører er ved at blive essentielt. Interessant nok har en Gallup-undersøgelse påvist, at en af de største indikatorer for fremragende arbejdspræstationer er at have en bedste ven på arbejdspladsen. Så netværk ud fra en videnalder-tankegang i stedet for en industrialder-tankegang. De bedste netværkere opbygger en landsby af folk, der værdsætter hinanden for mere end bare det, som de kan gøre for hinanden.”

Krise med muligheder
Stephen R. Covey mener altså, vi befinder os i en ny tid – også med den økonomiske krise - og at det er værd at have for øje på jagten efter drømmejobbet:

”Med det ene økonomiske jordskælv efter det andet er det svært at bevare fodfæstet på arbejdsmarkedet. Men der er også en fordel ved disse urolige tider: Du kan sikre dig en kanon fremtid, hvis du møder den krævende nye verden og de muligheder, den byder på, med et stærkt engagement,” fremgår det af bogen.

Stephen R. Covey er MBA og ph.d., og han har skrevet bogen sammen med Jennifer Colosimo, der er uddannelseschef i FranklinCovey, som Stephen R. Covey er medgrundlægger af.