Jobsøgning

Mai og andre jobvej­le­de­re kan hjælpe dig under krisen

Coronakrisen var en brændende platform under Mai Broberg Seerups ønske om at hjælpe, hvor hun kan. Derfor meldte hun sig som jobvejleder hos Jobindex under krisen og stiller sine kompetencer og sin tid til rådighed for jobsøgere.

Mai Broberg Seerup arbejder som afdelingsleder hos Gentofte Kommune, og mens hun stadig går på arbejde, finder hun tid til at hjælpe jobsøgere, der har brug for sparring og rådgivning i denne tid – og det er der en helt særlig grund til.

”Da jeg selv var jobsøger, var det præcis, hvad jeg havde brug for. En uvildig, der kunne kigge på mine ansøgninger og mit CV og give uformelle fif. Nu sidder jeg på den anden side af bordet som leder og tænker, at dét kan jeg hjælpe med – at kigge med uvildige øjne på andre,” fortæller Mai Broberg Seerup.

Jobvejledere kan mindske eller fjerne bias

Ifølge Mai Broberg Seerup er det at være jobvejleder ikke en eksakt videnskab. Hun tror på, at den gode jobvejleder bidrager med relevante perspektiver på jobsøgerens situation og jobsøgningsmateriale, men en jobvejleder kan også bidrage med noget væsentligt til processen.

”Jobsøgere får ofte feedback på ansøgninger fra personer, de kender i forvejen – en ægtefælle eller en ven. Men det skaber en masse bias i processen, fordi sparringspartneren kender ansøgeren personligt,” pointerer Mai Broberg Seerup.

”Derfor tror jeg på, at en god jobvejleder kan være med til at fjerne noget personligt – på den gode måde – fra ansøgningen og bare læse den, som ansætteren ville gøre det.”

Andres ansøgninger giver inspiration

Mai Broberg Seerup mener, at det giver mening at hjælpe jobsøgere med, hvad end de sidder med. Hun ser flere fordele ved arbejdet, der indtil videre har vist sig at være nemt, mens det stadig skaber udbytte.

”Det tager ikke lang tid at hjælpe et menneske, som har brug for hjælp, men det kan måske resultere i, at jobsøgeren kommer til samtale på sit materiale. Så det er ret lidt tidsmæssigt, jeg investerer i noget, der kan gøre en kæmpe forskel,” påpeger Mai Broberg Seerup.

”Samtidig er det spændende at læse, hvordan andre skriver ansøgninger. Det er fedt at læse noget, der kan inspirere en til, hvad en god ansøgning er. På den måde kan jeg blive skarpere på, om der er nogle strukturer, der virker godt for mig. Så jeg bliver klogere på min egen måde at læse ansøgninger på.”

Hjælp jobsøgeren, hvor jobsøgeren er

Det er nu tre uger siden, Mai Broberg Seerup meldte sig til korpset af jobvejledere, og hun er indtil videre blevet prikket på skulderen af to jobsøgere.

”Den første er jeg ikke kommet i gang med endnu, men den anden sendte en ansøgning, da vi havde etableret kontakt. Det var rigtig spændende, fordi kandidaten søgte inden for det pædagogiske område, der er min boldgade. Her tænkte jeg, at jeg kunne give relevante sparring, så det gav rigtig god mening at snakke med hende,” fortæller Mai Broberg Seerup.

”Hun havde brug for, at jeg læste hendes ansøgning og CV igennem, og så bad hun mig kigge på stillingsopslaget. Det var det, men behovet for hjælp handler også om, hvor du er i processen. Har du fundet drømmejobbet, men samtidig fået en skriveblokade? Eller mangler du blot finpudsning af det, du sidder og pusler med? Der kan være tusind ting i spil, og det ændrer sig løbende og er ikke statisk.”

Sæt tålmodigt drømmejobbet på pause

Krisen har ændret jobmarkedet på kort tid, og Mai Broberg Seerup giver her sit bud på, hvordan det kan være nødvendigt at tænke som jobsøgende i en krisetid.

”Jeg tror, at du skal være villig til at sætte drømmejobbet på pause og i stedet se på, hvad der kan lede dig til drømmejobbet. Der er i øjeblikket brug for kompetencer på specifikke områder, fx sundhed og detail, og kan du få foden indenfor der, kan det betyde, at du ikke får et hul i dit arbejdsliv,” foreslår Mai Broberg Seerup.

”Det er en god idé at være nysgerrig, for det er frustrerende at være jobsøger, når der er mange om buddet, men kan du være nysgerrig på andre måder at stykke din karriere sammen på, kan det måske være vejen frem. Og hav tålmodighed,” afslutter Mai Broberg Seerup.

Få en jobvejleder

Ønsker du at få hjælp af Mai eller en anden vejleder i vores jobvejlederkorps? Det kræver kun, at du har et CV hos os.

Bliv jobvejleder

Hvis du også ønsker at bidrage til jobsøgendes proces, kan du tilmelde dig vores korps af jobvejledere og stille dig til rådighed for kandidater, der har brug for hjælp til at komme videre med jobsøgningen.