JobsøgningKarriereØvrigt

Målrettet strategi førte til jobbet

Nanna Lykke Meinertz Graff havde en klar strategi for, hvordan hun skulle komme helt i mål og få et job, da hun var færdig med sine studier. Strategien virkede: I dag er den 29-årige cand.merc. ansat som business consultant hos Thomas International.

Egentlig handlede det om frygt. Nanna Lykke Meinertz Graff var bange for at skulle sidde og være arbejdsløs, når hun havde afleveret sit speciale. At skulle sidde uden arbejde på det tidspunkt, hvor hun var allermest klar til at komme ud og øse af den nyerhvervede erfaring fra sit cand.merc. studie på CBS. Det fik hende til at lave en klar strategi for, hvordan hun skulle arbejde med at få et job.

”Jeg havde været på barsel et år, og derfor var mine medstuderende et år foran mig. Rigtig mange af dem havde været lang tid om at få arbejde, da de blev færdige, så jeg talte med dem om, hvad der virkede og, hvad der ikke virkede i forhold til at få job,” fortæller Nanna Lykke Meinertz Graff, der rakte ud efter alle de mennesker i hendes omgangskreds, som var relevante i forhold til hendes jobsøgning.

Hendes strategi bestod også i at arbejde fem-seks timer hver dag på at få et job, så tiden i hverdagen ikke kom til at gå med tøjvask og se fjernsyn – eller fridage med sønnen, der i stedet for blev afleveret i vuggestue.

”Jeg tog et cv-kursus og arbejdede rigtig meget med min LinkedIn profil. Jeg talte blandt andet med en af mine tidligere chefer, som havde været på en masse LinkedIn-kurser, og han gik min LinkedIn profil igennem. Når man er jyde, som jeg er, så er man ikke altid så god til at vise sine kvalifikationer frem og måske heller ikke så god til at finde dem. Derfor spurgte jeg mine medstuderende og tidligere arbejdsgivere om, hvad de mente, at mine kvalifikationer var. Jeg kom virkelig ind til kernen af, hvad jeg kan, ved at tale med dem, og det gav mig en stor tro på, hvem jeg var, og hvad jeg kunne,” siger Nanna Lykke Meinertz Graff.

500+ kontakter på LinkedIn

”Jeg vidste, at det var vigtigt at have mange kontakter på LinkedIn, og jeg havde et mål om at komme over 500 for at have et så bredt netværk som muligt. Det er så først lykkedes nu, hvor jeg er kommet i job,” siger Nanna Lykke Meinertz Graff, som fik sit job ved at sende en ansøgning på helt almindelig vis til virksomheden Thomas International.

Men inden da havde hun kontakt til en bekendt, som arbejdede hos Thomas International for at høre om virksomheden, og hun havde en uopfordret ansøgning liggende klar, da hun på et tidspunkt besøgte virksomhedens hjemmeside og nu så, at der var en stilling slået op.

”Derefter ringede jeg til direktøren og fortalte, hvem jeg var, og vi snakkede frem og tilbage. Han syntes, at det lød som om, jeg havde den rigtige profil, og så sendte jeg ansøgningen afsted.”

Hun kom til samtale, og gennem en længere ansættelsesproces med forskellige tests blev Nanna Lykke Meinertz Graff ansat den 19. februar i år – tre måneder efter hun havde afleveret sit speciale.

En stor lettelse

”Det var fantastisk. Det at få foden indenfor og føle sig velkommen – det var en stor lettelse. Det at vide, at jeg nu var i mål. Det gav en tryghed og en ro og en mærkelig følelse af, at jeg havde vundet et eller andet – samtidig med, at jeg var nødt til at fortsætte med at søge to jobs om ugen, indtil jeg skulle starte,” siger Nanna Lykke Meinertz Graff, der nu fik en følelse af at høre til efter at have følt en form for rodløshed, fordi hun ikke havde fulgt med sine medstuderende på grund af sin barsel.

”Jeg svævede hele vejen hjem fra samtalen, hvor jeg fik at vide, at jeg havde fået jobbet. Jeg havde været bange for, at min viden ville falme, hvis jeg ikke fik job hurtigt. Jeg havde set andre, som var blevet desperate, fordi de ikke kunne få job, og den desperation ville jeg undgå, og derfor var jeg indstillet på at give den en skalle fra starten af,” siger hun.

Den nye business consultant, som hendes titel hos Thomas International er, er overbevist om, at hvis man virkelig gerne vil noget, så kan man også gøre det – men at det kræver hårdt og målrettet arbejde.