KarriereØvrigt

Kundens spisestue er for­sik­rings­sæl­ge­rens kontor

Forsikringssælgere er Topdanmarks ansigt udadtil, når de kører rundt i landet og tilbyder forsikringsprodukter til husejere, virksomhedsledere og landmænd. Kom med en forsikringssælger på job.

Det er tirsdag, klokken er 13:30 og Kasper Baunkjær Olsen er på vej til Frederiksværk. Det er hans første kundemøde den dag, og han har derfor haft god tid om formiddagen.

”Mange af mine møder ligger om eftermiddagen eller om aftenen, og derfor har jeg altid formiddagen fri. Der kan jeg så klare en masse ting derhjemme, handle ind eller træne,” fortæller han.

På slaget 14 går Kasper Baunkjær Olsen op af trappen til rødstensvillaen. Han ringer på, og kort tid efter bliver døren åbnet.

Kasper Baunkjær Olsen sætter sig ved spisebordet, og finder sine arbejdsredskaber frem: En computer, blok og kuglepen og nogle foldere om Topdanmarks produkter.

Kunden har også forberedt sig og har fundet policer og regninger frem fra sit nuværende forsikringsselskab.

Påvirker hele familien
Efter at have spurgt ind til kundens forsikringsbehov, kommer prisen frem på skærmen. Kunden virker interesseret, men skal blot vende det med sin kone, før han beslutter sig.

Kasper Baunkjær Olsen printer tilbuddet ud og aftaler med kunden, at han følger op på deres møde inden for et par dage.

”Det er meget normalt, at de lige skal vende det med ægtefællen. Men det er jo også en beslutning, som hele familien har interesse i,” siger han.

Mødet med kunden i Frederiksværk har Kasper Baunkjær Olsen selv fået i stand. Det foregik under en såkaldt ringeaften, hvor han mødtes med sine kolleger på Topdanmarks kontor i Hillerød.

Det gør de fast hver mandag aften, hvor de bruger nogle timer på at kontakte potentielle kunder og følge op på allerede afholdte kundebesøg.

”Udover at vi virkelig kan få skrevet nogle aftaler i kalenderen, er denne ene aften om ugen en god mulighed for at få snakket med sine kollegaer,” siger Kasper Baunkjær Olsen.

Til daglig tilbringer Topdanmarks forsikringssælgere nemlig ikke meget tid på virksomhedens salgskontorer. En stor del af arbejdet foregår i sagens natur hjemme hos kunderne.

Få en unik sælgeruddannelse
Før Kasper Baunkjær Olsen startede hos Topdanmark, arbejdede han som ejendomsmægler, men for et år siden skulle der ske noget nyt. Han så et jobopslag fra Topdanmark, og søgte stillingen som forsikringssælger.

”Det, der tiltalte mig, var kontakten med kunderne, sporten i at sælge nogle gode produkter og så at jeg fik en rigtig god uddannelse inden for området,” siger han.

En oplagt karriere
For Kasper Baunkjær Olsen var det oplagt at søge jobbet som forsikringssælger:
”Det er spændende at skulle sætte sig ind i de mange forskellige forsikrings- og pensionsprodukter både igennem uddannelse og en praktisk del ude ved kunderne,” siger han.

Klokken er 16:30 og Kasper Baunkjær Olsen har en pause. Dagens sidste kundemøde er klokken 18, hvorefter han kan holde fri og tage hjem.

FAKTA – Om uddannelsen
Er man ikke i forvejen eksamineret, skal man gennemgå et uddannelsesforløb på Forsikringsakademiet: http://www.forsikringsakademiet.dk/uddannelse/uddannelsesveje/salg-raadgivning/skade/salg-af-skadeforsikring-privat/.

Forløbet er spredt ud over ca. 3 år og foregår sideløbende med det daglige salgsarbejde. Når det er afsluttet succesfuldt, får man titlen ”exam. assurandør”. Uddannelsen er på højt niveau, svarende til en Akademiuddannelse eller en Finansøkonomuddannelse og giver mange gode karrieremuligheder både nu og i fremtiden.

FAKTA – Hvad kan man blive
Jobbet som privatassurandør giver dig et uddannelses- og erfaringsmæssigt stærkt fundament, som kan være et springbræt til stort set alle de forskellige jobkategorier i Topdanmark. De typiske karrierevalg er fx:

  • erhvervsassurandør
  • landbo- / landbrugsassurandør
  • salgsleder / salgschef / teamleder
  • pensionschef / pensionsrådgiver
  • autokonsulent

Se mere her

Facebook:
http://www.facebook.com/pages/Bliv-forsikringss%C3%A6lger/351360051549170