Kickstart karrieren som graduate


Kickstart karrieren som graduate
Er du en ambitiøs studerende bør du undersøge mulighederne for at blive graduate, når du skal ud og finde dit første fuldtidsjob. Mere end 30 af de førende danske virksomheder søgte i 2011 de dygtigste nyuddannede til at starte i et graduateforløb.

Den store satsning på at tiltrække unge, skarpe hjerner kan hænge sammen med, at 56 % af over 1.200 adspurgte topledere mener, at kampen om de rette talenter er kritisk for deres virksomhedsvækst. Det viser en undersøgelse udført af PricewaterhouseCoopers i 2011 (http://www.pwc.dk/da/nyt/hr/adm/kampen-om-talenterne-er-tilbage.jhtml).

Hvad er et graduateprogram?
En virksomheds graduateprogram er målrettet dig, som er nyuddannet akademiker og ønsker at begynde din karriere med en stejl læringskurve og muligheden for at lære flere områder af virksomheden at kende. Som graduate bliver du anset som fremtidens nøglemedarbejder. Du kommer til at udvikle dig personligt og opbygge stærke kompetencer inden for virksomhedens forretningsområde. Endvidere vil du kunne drage værdifulde erfaringer fra forskellige afdelinger, for i de fleste graduateprogrammer vil du blive tilknyttet et turnusforløb på tværs af virksomhedens organisation.

Er du den rigtige kandidat til et graduateprogram?
Som en del af et graduateprogram skal du være parat til at omstille dig, da du kommer rundt i flere afdelinger af virksomheden. Ofte vil du tilbringe en periode i én afdeling, hvor du bliver fortrolig med rollerne, arbejdsgangen og -opgaverne og meget mere. Herefter vil du rykke til en ny afdeling, hvor du vil lære nye ting. Dermed opnår du en stor indsigt i virksomheden.

Du skal også have ambitioner om at udvikle dig, for virksomheden investerer rigtig mange ressourcer i at udvikle og uddanne dig. Derfor forventer virksomheden også, at du som graduate er villig til at arbejde ekstra hårdt og dedikeret.

Endelig skal du være stærk rent fagligt. Du skal som minimum være bedre end gennemsnittet, for det er dine faglige egenskaber virksomheden skal leve af i fremtiden. Det kan være vanskeligt at komme i betragtning til et graduateprogram, da de er eftertragtede blandt nyuddannede, men er du kombinationen af omstillingsparat, ambitiøs og faglig stærk er mulighederne for en graduatestilling gode.

Vi samler graduateprogrammerne
Hos Jobindex har vi samlet en oversigt over graduateprogrammer. Her kan du danne dig et overblik over dine karrieremuligheder, hvad enten du er studerende eller nyuddannet. Listen er dynamisk, da vi løbende henter informationer om aktuelle, ledige graduateprogrammer. Vi samarbejder også med en række virksomheder, og derfor vil du på længere sigt kunne finde nyttige informationer om virksomheders graduateprogrammer året rundt.

Følg linket for at se listen over graduateprogrammer.

Du kan også finde andre job for nyuddannede vha. en målrettet søgning i vores jobdatabase. Følg linket og se, hvad en søgning efter ”nyuddannet” eller ”nyuddannede” giver af jobmuligheder.

”Like” os på Facebook og få tips og tricks til dit karriereforløb under og efter studiet. Vi vil gerne hjælpe dig i jagten på dit drømmejob:

Annonce: