Karriere

Jeg er kommet tættere på for­ret­nin­gen

Claus Gram Madsen har skiftet jobbet som finansdirektør i MT Højgaard ud med en stilling som CFO hos Enemærke & Petersen.

Der er ingen tvivl hos Claus Gram Madsen. Skiftet fra stillingen som finansdirektør i MT Højgaard til stillingen som CFO hos Enemærke & Petersen har ikke været et fravalg af MT Højgaard, men tværtimod et tilvalg af den mindre entreprenørvirksomhed Enemærke & Petersen, som er MT Højgaards datterselskab.

”Den tidligere CFO, Per Jensen, valgte at stoppe i firmaet efter 25 år, og så kiggede man lidt rundt i egne rækker for at se, om der var nogen personer, der kunne være relevante i forhold til stillingen. Min nye chef, CEO Henrik Mielke, fandt frem til, at det kunne være mig, og koncernledelsen var enig i, at det var det rigtige valg,” siger Claus Gram Madsen, som dog ikke lod sig forblænde af at blive spurgt, om han ville have jobbet.

Han gjorde sig først nogle grundige overvejelser og kom frem til, at det nye job ville kunne bringe ham tættere på forretningen, hvilket han som økonomiperson savnede i sin stilling hos MT Højgaard.

Økonomisk interessant branche

”Jeg havde en del projektcontrollere under mig i MT Højgaard, som jo er en meget større virksomhed end Enemærke & Petersen, og det betød, at jeg ikke havde så meget direkte kontakt med vores projekter og virkeligheden. Det kommer jeg i højere grad til at have her, og det glæder jeg mig til – det giver mig bedre mulighed for at forstå alle aspekter af forretningen,” lyder det fra Claus Gram Madsen, der har en HD i økonomi fra Copenhagen Business School.

Før MT Højgaard har han blandt andet været hos Vestas Wind Systems, medicinaludstyrsvirksomheden Dako og ingrediensvirksomheden Danisco. Entreprenørbranchen er særlig interessant for Claus Gram Madsen, fordi den rent økonomisk adskiller sig fra mange andre brancher.

”Entreprenørbranchen er ikke det sted, hvor man tjener flest penge. Dækningsgraden er meget lav i forhold til andre brancher. Samtidig er der enorme økonomiske risici ved at bygge, hvis man har regnet lidt forkert. Det kan have enorme konsekvenser. Derfor bliver min rolle i den grad vigtig, fordi jeg kan supportere og påvirke forretningen,” siger Claus Gram Madsen.

Den største forskel ligger i kulturen

Selv om Enemærke & Petersen er en del af MT Højgaard, så mærker Claus Gram Madsen alligevel, at der er forskel på de to virksomheder, der opererer med vandtætte skotter, som han siger.

”Den største forskel ligger i kulturen og ånden. Hos Enemærke & Petersen er der en forholdsvis høj anciennitet, og det præger virksomheden og giver et fantastisk sammenhold, fordi folk kender hinanden så godt,” siger Claus Gram Madsen og tilføjer, at man rent fysisk også er tættere på hinanden, hvilket gør, at man nemmere kan tale med andre funktioner.

”Hver virksomhed har sin charme, men jeg kan godt lide den nærhed, der er her. Det kan være sværere at overskue alle funktioner og afdelinger, når man for eksempel er ansat i en stor virksomhed,” uddyber Claus Gram Madsen, der er glad for sit skifte til Enemærke & Petersen.