Jobsøgning

HR-panel giver tips til at slippe igennem nåleøjet

HR-panelet til Jobindex’ Fest For Fyrede-arrangementer er et populært indslag, hvor erfarne HR- og rekrutteringskonsulenter deler ud af deres viden og erfaringer i forhold til ansøgninger, CV’er og jobsamtaler.

Til Fest For Fyrede i Falconer Salen afliver HR-panelet myter omkring ansøgninger, CV’er og jobsamtaler.

HR Panelet består af 5 erfarne konsulenter fra Huset Venture, a-kassen FTFA, Teknologisk Institut, ISS og Novo Nordisk. En del myter og formodninger bliver aflivet.

Ann Marker, kendt fra TV, ordstyrer med kærlig og bestemt hånd, men alle når alligevel ikke at få stillet deres spørgsmål i løbet af den time, der er afsat. Hun lover, at man kan komme ned til scenen og stille sit spørgsmål direkte til en konsulent bagefter, hvilket mange benytter sig af.

HR-panelet var guldet

Søren Jessen og Per Johansen har været ansat i samme virksomhed, men blev begge opsagt i forbindelse med en global sparerunde.

”HR-panelet var superfedt. Lidt af en øjenåbner og en fed debat. Jeg går hjem og har en masse dos and dont’s. En ting er at bruge sit netværk noget mere, så det vil jeg gøre,” siger Søren.

Per følger trop:

”Det var guldet at høre HR-panelet. De kom med mange gode fif, og det vil man gerne have,” siger Per.

Søren og Per fremhæver især panelets pointe om at informere kommende arbejdsgivere proaktivt om sine kompetencer og bruge sit netværk. Faktisk har Per allerede lagt sit CV online på jobindex.dk og omtalt, at han kan arbejde om natten samt på skæve tider. Søren fortæller, at han straks vil tage hjem og bede en gammel kontaktperson hjælpe ham med hjemmesiden for den virksomhed, han skal til at åbne.

Ting, HR-panelet sagde:

  • ”Der er ingen regel for, hvor lang en ansøgning skal være, men hvis jeg keder mig, er den for lang”
  • ”Hvis annoncen er på engelsk, så send din ansøgning og dit CV på engelsk”
  • ”Brug alderen som et plus og spil på din erfaring, hvis du ikke er på vej på pension”
  • ”Træk kompetencerne frem, hvis du har været arbejdssøgende eller nede med stress – fx hvordan du har struktureret din jobsøgning, kan starte hurtigt, har lært at sige fra eller er blevet klogere”
  • ”Tag højde for, at du ikke ved, om CV’et eller ansøgningen bliver læst først”