Karriere

Her er de 13 mest at­trak­ti­ve IT-cer­ti­fi­ce­rin­ger lige nu

Rigtigt mange IT-folk har en eller flere IT-certificeringer. Her er de 13 certificeringer, som er mest efterspurgte og giver den højeste løn – i USA.

Det amerikanske IT-marked syder og koger - ganske som det danske: Der udvikles på livet løs – både når det gælder forretning, teknologi og effektivisering af processer og organisation.

Udviklingen er ikke mindst drevet frem af den digitale transformation, som virksomhederne og organisationer for tiden gennemgår med fokus på automatisering og effektivisering i stor stil.

I alle tilfælde spiller IT-folkene en vigtig rolle, og deres kompetencer er afgørende for, om virksomheden kan levere det forventede.

Langt de fleste IT-folk i USA og Canada har en eller flere IT-certificeringer. Det gør dem mere attraktive for arbejdsgiverne – som til gengæld oplever, at deres medarbejdere er mere effektive, hvis de er certificerede og altså dermed opdaterede og uddannede til specifikke opgaver og systemer, skriver Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Nyhedsbureauet har på baggrund af en undersøgelse udarbejdet af Global Knowledge kigget nærmere på de IT-certificeringer, der nu og den kommende tid regnes for at være de mest attraktive på det amerikanske marked.

De 13 mest attraktive IT-certificeringer

 1. CRISC (Certified in Risk and Information Systems Control)
 2. CISM (Certified Information Security Manager)
 3. AWS Certified Solutions Architect
 4. CISSP (Certified Information Systems Security Professional)
 5. CISA (Certified Information Systems Auditor)
 6. PMP (Project Management Professional)
 7. CCP-V (Citrix Certified Professional – Virtualization)
 8. CCA-N (Citrix Certified Associate – Networking)
 9. VCP&-DCV (VMware Certified Professional 6 – Data Center Virtualization)
 10. CCA-V (Citrix Certified Associate – Virtualization)
 11. ITIL v3 Foundation
 12. CompTIA Project +
 13. CCNP (Cisco Certified Network Professional, Routing and Switching)

Højeste løn

Ifølge vores amerikanske nyhedsbureau har IT-folk med en CRISC en gennemsnitlig årsløn på 127.000 dollar – omkring 770.000 kroner – på det amerikanske marked.

CRISC er ifølge uddannelsesinstitutionen Isaca den “eneste certificering, der forbereder og klargør IT-professionelle på udfordringer i it og enterprise risk management samt positionerer IT-professionelle til at blive forretningens strategiske partnere,” som det hedder.

Det er værd at bemærke, at den tredje mest attraktive certificering er som AWS cerfified solutions architect. Amazon Web Services har for tiden vind i sejlene, og det øger efterspørgslen efter IT-folk, der er certificerede som løsningsarkitekter til AWS-miljøet.

Ifølge vores nyhedsbureau er denne certificering fokuseret på at 'designe og deploye skalerbare systemer på AWS inklusive viden om, hvordan man holder udviklingsomkostningerne nede på et kost-effektivt niveau uden at ofte sikkerhed, pålidelighed og kvalitet," som det hedder.