Karriere

GEA: Vi søger 10 in­ge­ni­ø­rer til Powder Handling. Findes de her i landet?

Nu skal Powder Handling flyttes fra New Zealand til Søborg, som er en af GEAs strategiske hubs. Derfor søger GEA 10 ingeniører, der vil opbygge det globale Powder Handling teknologicenter i Danmark.

Maskiningeniører, udviklingsingeniører, procesingeniør og -teknologer. Det er, hvad GEA i Søborg søger netop nu til at opbygge et globalt teknologicenter, som omfatter teknologioverførsel fra New Zealand samt opbygning og udvikling af nyt Powder Handling-procesudstyr og testfaciliteter.

Senior Vice President og Head of PTC Drying and Powder Processing Thorvald Ullum er ved at opbygge det team, som skal udvikle teknologien og integrere Powder Handling i komplette proceslinjer.

”Vi står overfor et strategisk initiativ, hvor vi integrerer Powder Handling i den samlede pulver fremstillingsproces, hvor både opstrøms- og nedstrømsparametre spiller en rolle. Vi skal derfor se på at arbejde med produkterne med mere fokus på standardiserede løsninger samt udvikling af nye produkter generelt,” siger Thorvald Ullum.

Fra Søborg til hele verden

Søborg er et af GEAs store centre, hvor viden og kompetencer bliver samlet, og teknologiansvaret for Powder Handling flyttes til Søborg fra dets nuværende placering af flere årsager. Man vil, udover andre fødevarer end mælkepulver, blandt andet udbrede Powder Handling til at omfatte den kemiske og farmaceutiske industri.

”Det specielle ved Powder Handling i GEA er, at hvor andre virksomheder kun leverer dele til projektet eller processen, leverer vi hele løsningen. Så det, vi leverer i Powder Handling skal spille sammen fra a til z med alle andre GEA procestrin. Det er klart fordelagtigt, at vi har alle procestrinnene in-house. Så vi kan arbejde med teknologien på en anden måde – og integrationen i forhold til andre delprocesser er mere i højsædet end hos dem, der kun leverer delprocesser,” siger Thorvald.

Udover at det procesmæssigt og teknologisk giver god mening at placere forskellige samarbejdende afdelinger tæt sammen i Søborg, er en stor del af GEAs markeder placeret i Europa samt Amerika og dermed tættere på Søborg end New Zealand.

GEA

GEA er en af de største leverandører af procesteknologi til fødevaresektoren, den farmaceutiske industri - og en lang række andre industrier. GEA er en international teknologivirksomhed og fokuserer på at fremstille verdensførende procesløsninger og komponenter til avancerede produktionsprocesser.

GEA genererede i 2016 indtægter for omkring 4.5 milliarder euro. Fødevaresektoren, som er en langsigtet vækstindustri, stod for mere end 70 procent af omsætningen.

I Danmark er GEA allokeret i Søborg, Svendborg, Skanderborg, Slagelse og Ullerslev. Der er sammenlagt omkring 850 ansatte i GEA Danmark.

Søborg huser forskellige teknologi- og applikationscentre.

Skanderborg er hovedkontoret for den danske salgs- og serviceorganisation.

”GEA er en stor koncern, der leverer turnkey-løsninger til mange typer af virksomheder. Vi har et godt ry, høj kvalitet og høj troværdighed. Vi leverer et godt produkt, og det ved kunderne” siger Thorvald.

Stolte traditioner

GEA har stolte ingeniørtraditioner med rødder tilbage til 1933, og det stærke ingeniørskab sidder i væggene i Søborg.

”De gamle traditioner lever stadig. Det kan mærkes, at man er stolt over de produkter, vi laver og de projekter, vi leverer til kunderne. Det er ret unikt, at vi stadig har så stærk en faglig stolthed, og det gennemsyrer vores mind-set. Du skal brænde for det produkt, du arbejder med,” siger Thorvald.

Unikt for GEA er, ifølge Thorvald, at man er god til at udfordre medarbejderne fagligt ved fx at sende folk rundt til nye jobfunktioner internt eller på globale projekter. Derfor fejrer mange medarbejdere 25-årsjubilæum i virksomheden. Det betyder dog ikke, at GEA er en dinosaur, der ikke tilpasser sig til det omgivende marked.

”Vi ansætter jævnligt nye mennesker, og vi er en global koncern, der har meget udveksling med de andre GEA-selskaber. Vi har altid en væsentlig andel udlændinge her i Søborg, og på grund af dette taler vi meget engelsk i huset. Næsten alle vores projekter er globale, så vi har meget eksponering udadtil. Men det er nok mest det, at vi bliver udfordret fagligt blandt ligesindede, der gør, at mange er her så længe,” afslutter Thorvald.