Opsigelse

Fyret Coop-it-direktør over­ra­sket over af­ske­di­gel­se

Lars Frahm blev noget overrasket, da han den 7. maj 2012 blev fyret. Stillingen som it-direktør i Coop var pludselig historie.

”Tænk… jeg har pludselig fået god tid.”

Sådan lyder en Twitter-opdatering den 7. maj fra Lars Frahm. Nøjagtig samme dag, han fratrådte sin stilling som CIO hos Coop.

Ifølge Computerworld, kom det som en overraskelse for ham, da han blev fyret af Coops finansdirektør Per Toelstang.

”Per Toelstang syntes, at det skulle være en anden profil, der skulle stå i spidsen for it-afdelingen i den nye strategi-periode,” siger Lars Frahm til Computerworld – og tilføjer, at Coop dog ikke præcist meddelte ham, hvilke kompetencer han mangler for at kunne løfte de fremtidige opgaver som it-direktør i Coop – så specifikt mener han ikke, at han har fået nogen forklaring på fyringen.

I en anden artikel på Computerworld.dk – den 8. maj – dagen efter fyringen – udtaler Coops informationsdirektør, Jens Juul Nielsen:

”Jeg kan bekræfte, at Lars Frahm er fratrådt i går. De er blevet enige om at stoppe samarbejdet, og Lars fratrådte så i går. Det er med omgående virkning. Sådan er det jo normalt på det niveau,” siger han.

Ifølge Computerworld betragter Lars Frahm da heller ikke fyringen som unormal, fordi det er måden, man eksekverer fyringer på i toppen af erhvervslivet.

Nu vil han kigge tilbage på en masse succeser i it-afdelingen i Coop; han synes, det har været en spændende, men også travl tid.

”Nu skal jeg lige sunde mig lidt. Det er ingen hemmelighed, at det kan være hårdt at være it-direktør i Coop, hvor man har det daglige driftsansvar for 1.200 butikker og 4.000 kasseterminaler. Nu vil jeg benytte lejligheden til lige at samle kræfter og så ellers begynde at kigge mig om efter nye muligheder,” siger Lars Frahm til Computerworld.

Pauser mellem lederjobs stærkt undervurderet

Tidligere her på Jobindex.dk har vi skrevet om Tina Moe, der tog et års pause efter sit lederjob som General Manager i NNE Pharmaplan – til hun sagde ja til et direktørjob i rådgivningsvirksomheden Alectia. Det blev et år med masser af inspiration og lærdom, og det endte med at blive et af de bedste år i hendes liv. Hun mener, at pauser mellem lederjobs er stærkt undervurderede.

”En stor del af tiden gik selvfølgelig med at netværke og holde øje med spændende jobmuligheder. Min tilgang til det var, at det nok skulle lykkes på et tidspunkt, og at det blot gjaldt om at finde det nøglehul, hvor min kompetence og knowhow-nøgle passede. Selve det at bruge meget tid på at netværke har været meget værdiskabende og udviklende i sig selv. Året har været en super vigtig pause, hvor jeg har fået uvurderlig inspiration til mit lederskab og mit liv,” siger Tina Moe.

Hun synes, at det er tankevækkende, at så mange frygter at miste deres job: ”Vi bør se det som en gave og gribe chancen for at udvikle os, når det sker. Det betyder, at man 100 procent skal afskrive sig forestillingerne om, hvad andre tænker om den situation, man er i, og i stedet for kaste sig ud i at få noget fantastisk ud af chancen. De fleste af os finder job igen, men man skal indstille sig på, især som leder, at det kan tage noget tid.”

Mange i Tina Moes omgangskreds havde svært ved at forstå, at hun kunne tage det så roligt, fordi hun nu stod uden job, men har siden været stærkt inspireret af denne tilgang.

Til Computerworld udtaler Lars Frahm, at han endnu ikke har et nyt job på hånden. Han mener ikke nødvendigvis, at hans fremtidige job ligger i detailhandlen – men ønsket er uanset område en stilling som it-direktør.

Coop Danmark er Danmarks største detailhandelsvirksomhed, som driver kæderne Kvickly, SuperBrugsen, DagliBrugsen og Nettorvet samt datterselskaberne Fakta og Irma. Coop Danmark har sammen med de selvstændige brugsforeninger en årlig omsætning på cirka 50 milliarder kroner og 35.000 medarbejdere. Coop Danmark ejes af FDB, som har 1,7 millioner medlemmer.

Kilde: Kadence Kommunikation.