AnsøgningJobsøgning

Glem an­søg­nin­gen: Job­søg­ning sker med ét klik på mobilen

Det har altid været tidskrævende at søge nyt job, men det behøver det ikke være. Job kan nemlig søges direkte fra mobilen – uden motiverede ansøgninger.

Jobindex har udviklet QuickApply, der gør det muligt at søge job fra mobilen uden at vedhæfte en motiveret ansøgning. Du skal blot indtaste dine kontaktoplysninger, din seneste erfaring og uddannelse – og med 3-4 linjer fortælle, hvorfor du søger jobbet. Du kan også vedhæfte en fil, evt. med et uddybende CV.

Det er et eksempel på, hvordan jobsøgning er blevet mere digital og systematisk og dermed hurtigere og nemmere for både jobsøger og virksomhed. Det siger lektor Frans Bévort, som forsker i human resource management på CBS.

Mindre stress, mindre bøvl

Den digitale udvikling har bragt online jobportaler og sociale medier med sig, og derfor kommer jobsøger og virksomhed lettere i kontakt med hinanden end tidligere.

QuickApply er et eksempel på, hvordan den kontakt kan blive endnu tættere, mener Frans Bévort.

”Nu kan ansøgerne taste sig næsten direkte ind i virksomhederne. Og når du har en profil klar med CV, har virksomheden også direkte adgang til potentielle kandidater. Det gør processen hurtigere for begge parter,” siger han.

Det har i øvrigt den fordel, at det gør jobsøgningen mindre følelsesmæssigt krævende og dermed mindre stressende.

”Det kræver en enorm indsats at søge job. Det ved alle, ikke mindst dem, der har været arbejdsløse. Så der er et stort potentiale i at bringe kandidater og virksomhed tættere på hinanden, inden den tunge ansøgningsproces med samtaler og tests går i gang. I stedet for at sende en masse ansøgninger, kan ansøgerne bruge kræfter på de virksomheder, hvor der er en begrundet tro på, at de rent faktisk gerne vil have én,” forklarer Frans Bévort.

God mulighed for virksomheder

Et system som QuickApply er særligt værdifuldt for mindre og mellemstore virksomheder, mener Frans Bévort.

”Det er svært for en virksomhed at opbygge en viden og rutine i forhold til rekruttering, når man kun en gang imellem søger nye medarbejdere. Der er det en kanon mulighed at bruge et system, der holder styr på hele processen i stedet for bare at få en masse ansøgninger sendt over e-mail,” forklarer han.

Kom i gang med QuickApply

QuickApply er en del af den naturlige udvikling, når det gælder jobsøgning. Over 200.000 har allerede oprettet en QuickApply-profil, som gør det nemmere for dem at søge job – især fra mobilen. Hvis du ikke allerede har oprettet en profil, kan du komme i gang med det samme her.

Læs også