Karriere

Fra graduate til sek­tions­chef

Civilingeniør Martin Lervad Lundø var en del af Energinet.dk’s allerførste graduateforløb i september 2006. I dag er han sektionschef for 22 medarbejdere i Markedsdrift og Kundesupport, som er en del af Økonomiafdelingen.

Hvorfor søge hos Energinet?

Martin fik selv lige fra starten en vigtig forretnings- og virksomhedsforståelse, som han i dag har stor gavn af i sin lederstilling. Derfor kan han varmt anbefale forløbet:

"Du skal søge, hvis du vil helt ind i maven på den danske energiforsyning. Og hvis du brænder for at komme i nærkontakt med projekter af kæmpe størrelse, og projekter som vil flytte Danmark mod en grøn omstilling."

En ”tre-i-én”-ansættelse

Som graduate arbejder du i tre turnusophold i forskellige sektioner af otte måneders varighed.

"Graduateprogrammet er en unik mulighed for nyuddannede til at have tre job i én ansættelse, og det var perfekt for sådan én som mig at kunne shoppe lidt rundt, for dengang jeg begyndte, vidste jeg ikke, hvad jeg ville specialisere mig i – ud over at jeg gerne ville arbejde med projektledelse," siger Martin.

I forbindelse med graduateforløbet trådte han i mesterlære som projektleder, hvor han fx arbejdede med effektiviserings- og forretningsudviklingsprojekter, intercon-nect/udlandsforbindelser og havmølleprojekter. Sidste år tilbød Energinet.dk Martin en intern lederuddannelse for potentielle ledere.

"Lederprogammet gjorde mig sikker på, at jeg ville videre ad ledervejen. Jeg fik en reel indsigt i, hvad det indebærer at være leder. Det er noget, som jeg finder en masse spændende aspekter i," siger han.

Et springbræt ind i fremtiden

Mulighederne er mange for videreudvikling som nyuddannet hos Energinet.dk - både hvis du har en leder, en projektleder eller en specialist i maven - fx brænder for udvikling inden for el- eller gasinfrastruktur, omstillingen til grøn og vedvarende energi eller arbejdet med at videreudvikling Energinet.dk’s position på markedet.

Jeg havde en plan om at bruge Energinet.dk som springbræt. Og være væk inden fem år. Men bevidst eller ubevidst har virksomheden formået at udfordre mig hele vejen indtil nu - og gør det stadig, siger Martin.

Gode råd fra en tidligere graduate

Som tidligere graduate har Martin et par gode råd til dig, som bliver vores nye graduate med opstart i september:

"Vær flittig, målsat og ydmyg. Du kommer til at begynde fra bunden mange gange. Respekter det, lær af det og voks med det, ellers kan du nemt skabe dig selv en svær start."

Graduates er en gevinst

Energinet.dk får et enormt udbytte af de unges faglighed, energi og lyst til videreudvikling. Ved at ansætte graduates, som arbejder i flere sektioner, binder virksomheden også sig selv sammen. Graduates arbejder gennem deres turnus sammen med mange forskellige kollegaer, og det giver et stærkt netværk i hele huset. Det er en enestående fordel både for dig som graduate og for virksomheden.

Læs mere om Energinet.dk’s gradauteforløb på www.energinet.dk – under jobsiden eller følg de nuværende graduates på Facebooksiden Graduate i Energinet.dk.