Karriere

Fandt kær­lig­he­den på jobbet: Sådan blev hverdagen

Læs førstehåndsberetninger om, hvordan du annoncerer forholdet til en kollega, og hvordan hverdagen efterfølgende bliver på jobbet.

Vi har spurgt 2 personer om, hvordan arbejdslivet blev, efter de havde mødt og annonceret kærligheden på jobbet. Både Anne og Erik er i dag gift med den person, de mødte på jobbet – og i Eriks tilfælde er det endda kun en måned siden, at han blev gift med sin kollega.

Spørgsmål: Hvordan var det at breake nyheden om jer på jobbet?

Erik: ”Da jeg blev tilbudt en stilling på hovedkontoret, hvor hun også arbejdede, informerede vi min nye chef, HR-chefen, og fik "godkendt", at vi begge kunne arbejde på hovedkontoret, selvom vi var kærester, af direktionen.”

Anne: ”Der gik ret lang tid – måske et år, før vi sagde noget. Og nyheden blev aldrig rigtig ”breaket”. Den sev mere bare ud efterhånden.”

Spørgsmål: Hvordan var hverdagen bagefter, når du var i et forhold med en kollega (at være til møder sammen, spise i kantinen osv.)?

Erik: ”Ingen problemer, vi lavede klare aftaler omkring en så vidt som muligt adskillelse og professionel adfærd på arbejde ... flere kolleger opdagede det faktisk ikke.”

Anne: ”Vi holdt faktisk altid arbejde og forhold ret adskilt. Vi sad i to forskellige afdelinger og havde et godt samarbejde, inden vi begyndte at date, og det fortsatte.”

Spørgsmål: Med din erfaring, hvad vil du råde andre i den samme situation til?

Erik: ”Lad være med at holde det hemmeligt for dine overordnede, spil med åbne kort, sørg for at beholde en professionel distance og arbejdsmoral - når man er på arbejde, er det her, ens fokus er.”

Anne: ”Jeg var glad for, at vi aldrig rigtig skiltede med det, og at der derfor gik noget tid, før der var nogen, der fandt ud af det. Min oplevelse var, at det dermed aldrig blev et issue, fordi vi aldrig skiltede med det. Dog kommer det rigtig meget an på, hvordan ens samarbejdsrelation er i virksomheden, og der synes jeg, det er vigtigt at overveje, om ens forhold vil kunne have en negativ effekt i forhold til de kollegaer, man samarbejder med.”

Jobindex kender det fulde navn på de interviewede i denne artikel.