Jobglæde

Eva­lu­e­rin­ger af danske ar­bejds­plad­ser fortsat en succes

Flere end 140.000 gange har tidligere og nuværende medarbejdere evalueret over 6.500 danske arbejdspladser – og interessen er stigende, viser ny undersøgelse.

Hos Jobindex er døren åben til de danske arbejdspladser. Når en virksomhed søger nye medarbejdere, får de nemlig en profil hos os – og her kan du læse tidligere og nuværende medarbejderes evalueringer af arbejdspladsen.

83 % tilkendegiver også, at virksomhedernes profiler, med mulighed for at lære arbejdspladserne bedre at kende, er relevante i forbindelse med jobsøgning. Det viser en ny Megafon-undersøgelse, som afdækker danskerne adfærd under jobsøgning.

Søg blandt virksomhedsprofiler

Flere vil vide mere om arbejdspladsen

Også interessen for evalueringer af virksomhederne er stigende, viser undersøgelsen. Sammen med de ledige stillingerne er evalueringerne nemlig det, som flest jobsøgere engagerer sig i på virksomhedsprofilerne.

“Da Jobindex lancerede evalueringerne i 2018, fandt 38 % dem relevante. I dag er det samlede tal 10 % højere,” fortæller analyseansvarlig hos Jobindex, Helle Elizabeth Skovbæk.

Få indblikket, inden du skriver under

Den stigende interesse indikerer en større accept af evalueringerne og det indblik, de kan give i arbejdsmiljøet på de danske arbejdspladser.

”Stigningen er jævn fra 2018 til i dag, og det tyder altså på, at der er kommet et større kendskab til evalueringerne, men også at området har udviklet sig jævnt hen over årene – og derfor i højere grad accepteres som et værktøj i jobsøgningen,” påpeger Helle Elizabeth Skovbæk.

Jobindex har i dag mere end 140.000 evalueringer af flere end 6.500 arbejdspladser – et forhold, der sandsynligvis også har øget interessen for at evaluere og læse andres evalueringer. Et større antal evalueringer skaber nemlig flere nuancer, som de fleste ønsker indblik i, inden de skriver under på en ansættelseskontrakt.

Derfor er det en god idé at evaluere din arbejdsplads

Evalueringer handler om at vise andre, hvor de gode arbejdspladser og jobglæden findes. Hjælp andre jobsøgere på rette vej, når du evaluerer – så hjælper de dig, når du en dag skal skifte job.

Mere om evalueringer

Evalueringer er et område, hvor du på bedst mulige vis skal formidle din oplevelse med en arbejdsplads videre til andre, som den kan være relevant for. Derfor er det en god idé, at du sætter dig ind i området og vores betingelser, inden du begynder.

Læs også