JobglædeJobsøgning

Er din krop klar til nyt job?

I din hjerne er du sikkert fuldstændig stålsat og skal bare have jobbet. Men hvad med din krop? Udstråler den også, at du er klar til jobbet?

Når du giver det første håndtryk til jobsamtalen, møder din potentielt kommende arbejdsgiver så en hånd og en krop, der har motioneret og været i kontakt med sig selv den seneste uge – eller bærer den mere præg af at have været inaktiv?

Motion betyder meget for ens udstråling, fordi man øger sin energi. Det en stærk udstråling og en anden slagkraft, når man er til jobsamtale. Mange oplever også, at fast træning påvirker ens humør i positiv retning.

Ens humør er altafgørende i forhold til den personlige udstråling. Det gælder også ens kropsholdning, som spiller en rigtig stor rolle i mødet med andre mennesker. En god energi i kroppen og en rank kropsholdning vil have en afsmittende effekt på, hvordan andre oplever en.

Start med en gåtur om dagen

Er man slet ikke aktiv i løbet af dagen, og er det længe siden, man har været det, så kan selv det at gå en tur hver dag gøre en forskel. Har man lyst til at øge aktivitetsniveauet, kan man for eksempel begynde at løbe.

De fleste af os ved godt, at motion er sundt, og mange kender oplevelsen af, at motion er et redskab til at skabe kontakt til kroppen. Den kontakt kan hjælpe, når man bliver usikker, fx når man skal ind til en jobsamtale.

Få styr på åndedrættet

Åndedrætsøvelse

Kom i kontakt med din egen krop med denne lille åndedrætsøvelse:

  • Fokusér på dit åndedræt
  • Træk vejret dybt ned i dine lunger – mærk hvordan brystkassen udvider sig og pust langsomt ud
  • Mærk hvordan brystkassen bliver mindre – og fyld igen lungerne med luft
  • Vær opmærksom på, hvor meget luft du trækker ned i lungerne og pust al luften ud, til der ikke er mere tilbage
  • Fortsæt 10 gange
  • Det tager under et minut – men effekten? Den varer lang tid…

Kilde: Sara Beck.

Har man sin basistræning på plads med en gåtur hver dag eller lignende, så kan man benytte sig af en åndedrætsøvelse til at få styr på sin nervøsitet inden en jobsamtale.

En jobsamtale vil for næsten alle skabe en vis form for spænding, fordi man skal ind og præstere sit allerbedste. At fokusere på sit åndedræt kan være med til at bringe stressniveauet ned og gøre ens tanker mere fokuserede. Lav øvelsen lige inden du skal ind til jobsamtalen, men husk at du ikke bare kan lave den uden forudgående motion og træning.

Hvis man bliver ledig, er det derfor bedst med det samme at få en god rutine, hvor man kommer ud at gå hver dag som erstatning for den daglige transport til og fra jobbet – og som god forberedelse til at være klar til at starte i nyt job.

Læs også