Jobglæde

En troværdig ledelse er lig med en god ar­bejds­plads

De bedste arbejdspladser i Danmark har dygtige ledere, der holder hvad de lover og kommunikerer åbent med medarbejderne. Ny undersøgelse viser, at et konditori, et bofællesskab i Esbjerg og en hotelkæde er blandt de mest troværdige i landet.

Er du glad for dit job, så har du sandsynligvis et godt indtryk af din ledelse, som du stoler på og opfatter som troværdig.

Troværdighed er netop en af de 5 dimensioner, som organisationen ’Great Place to Work’ kigger på, når de kårer Danmarks bedste arbejdsplads, og i år scorer blandt andet Bofællesskaberne Edelsvej højt i kategorien.

Allerede ved jobsamtalen starter Edelsvej-ledelsen dialogen om, hvordan de bedst skaber et godt arbejdsmiljø, og det stærke fokus på kommunikation med medarbejderne fortsætter i løbet af ansættelsen. Blandt andet afholder virksomheden jævnligt ’happy hour’-samtaler med medarbejderne om både individuelle og fælles udviklingspunkter i forhold til at øge arbejdsglæden.

Klar kommunikation i konditoriet

Også Conditori La Glaces medarbejdere giver deres arbejdsplads gode karakterer for troværdighed. Virksomheden slutter på en samlet andenplads over de bedste små arbejdspladser i Danmark og er samtidig dem, der giver højest score for troværdig og pålidelig ledelse.

Det opnår La Glace ved, som de siger, at balancere mellem tradition og fornyelse. Fx er en 143 år gammel tradition, at konditorerne mødes til morgenkaffe i butikken hver mandag, så de får mulighed for at opleve det sted, hvor deres håndværk bliver solgt.

Samtidig har de fokus på arbejdsmiljøet, og ledelsen har blandt andet iværksat et projekt ud fra devisen, at man ikke behøver være syg for at få det bedre.

Af de store virksomheder er troværdigheden højest hos Beierholm, H&M, McDonald's og Comwell Hotels. For eksempel har Comwell særligt fokus på tovejskommunikation og feedback. Hos hotelkæden er det altid ok at stille spørgsmål, og derfor har både direktører og de enkelte ledere dørene åbne, så alle kan komme til dem.

Tusinder har bedømt deres arbejdsplads

Det er 13. år i træk at ’Great Place to Work’ kårer landets bedste arbejdspladser i kategorierne mindre, mellemstore og store virksomheder. Undersøgelsen er blandt andet baseret på medarbejdernes vurdering af arbejdspladsen, og flere tusinde personer har medvirket til resultatet og svaret på spørgsmål om deres vilkår på jobbet.

Troværdighed er et af 5 kriterier, de skal forholde sig til, og medarbejderne bliver her bedt om at vurdere ledelsens kommunikation, kompetencer og integritet.

Se de bedste og mest troværdige arbejdspladser på Great Place to Works hjemmeside.

Læs også