Karriere

Det skal være sjovt at gå på arbejde

Den danske IT-virksomhed Pentia er blevet kåret som Europas sjoveste arbejdsplads. Prisen er kulminationen på mange års kultur-udvikling.

”Når familieliv og arbejdsliv balancerer, vinder begge dele på det. I Pentia mener vi helt seriøst, at det skal være sjovt at gå på arbejde. Sjov dækker over mange ting, én af dem er, at man har en klar aftale om, hvornår man arbejder, og hvornår man har fri,” lyder det fra CEO hos Pentia, Jakob Stampe, på Pentias hjemmeside i forbindelse med, at den danske IT-virksomhed er blevet kåret som Europas sjoveste arbejdsplads af Great Place to Work.

Prisen er ifølge Pentia kulminationen på mange års udvikling af en stærk kultur, som tager udgangspunkt i værdierne; sjov, respekt og ansvar, og virksomheden modtog specialprisen ”Culture of Fun” for netop en særlig ”fællesskabskultur båret af sjov, fælles ansvar og respekt.”

Satsningen på en sund work-life balance har medført, at Pentia ikke har haft en eneste stressrelateret sygemelding i 12 år.

Mange stressfaktorer forsvinder

”Mange arbejdsrelaterede frustrationer og stressfaktorer forsvinder, når medarbejderen ikke er i tvivl om, hvad der forventes, og at der i forventningen til dem også ligger, at man skal passe sin familie og det liv, der ligger uden for arbejdspladsen. Det giver ro hos medarbejderne, og dermed plads og rum til at leve op til deres bedste,” siger han på Pentia.dk og tilføjer:

”Et sådant fundament giver helt naturligt plads til al anden slags sjov på arbejdspladsen, og er med til at sende medarbejderen hjem til familien med et smil på læben. I Pentia tror vi på, at det er den eneste rigtige måde at behandle sine medmennesker på. Når vi gør det sådan, så vinder medarbejderne, kunderne og virksomheden. Så for os er det logisk.”

Computerworld har tidligere interviewet Jakob Stampe til en artikel, der indledes sådan her:

”Følger du den københavnske IT-virksomhed Pentia på de sociale medier, har du muligvis set virksomhedens bland-selv-slik-bar eller spillehallen, der er udstyret med flippermaskiner, arkademaskiner med 80’er klassikere som Donkey Kong og Pac-Man.”

Selv om det givetvis er noget, medarbejderne sætter stor pris på, så spiller de lækre goder ikke nogen større rolle i virksomhedens rekrutterings-indsats.

”Det er noget, vi tilbyder, fordi vi gerne vil have en sjov arbejdsplads, og folk synes naturligvis, det er lækkert. Men det er de bløde ting, der for alvor betyder noget. Eksempelvis håndhæver vi vores fleksible 37 timers arbejdsuge ganske strengt. Det er uden tvivl vores bedste og vigtigste personalegode,” siger han til Computerworld.dk.

Ifølge Jakob Stampe er medarbejderudskiftningen hos Pentia relativt lav, hvis man sammenligner virksomheden med resten af branchen: Den ligger på fire til fem procent om året.