Jobglæde

Danskerne er meget tilfredse med ar­bejds­gi­ver­ne og tror på fremtiden

Selvom livremmen bliver spændt, og lønstigningerne holder pause, er danskerne godt tilfredse med deres arbejdsgivere.

83 % af danskerne er tilfredse eller meget tilfredse med deres arbejdsgiver. Dermed indtager Danmark 1. pladsen i forhold til tilfredsheden med arbejdsgiveren i andre lande. Det fremgår af en undersøgelse, som Randstad Workmonitor står bag i samarbejde med analysefirmaet Blauw Research og SSI – Survey Sampling International.

Undersøgelsen er blevet foretaget i 23 lande, som Randstad opererer fra. Så tallene giver både spændende viden om det enkelte land, samt internationale forskelle og tendenser. Det er heriblandt danskerne kommer på en 1. plads med tilfredsheden over arbejdsgiveren.

Uddannelse giver lidt mindre tilfredshed

"Finanskriser er generelt ikke dårlige for medarbejdernes forhold til arbejdsgiveren. Og tilfredsheden er ikke nødvendigvis afhængig af, hvordan virksomheden klarer sig, men mere et udtryk for, hvordan arbejdsgiveren tackler usikkerheden i forhold til medarbejderne. Og det er danske arbejdsgivere åbenbart gode til," siger adm. direktør Jeroen Tiel fra Randstad.

Norge og Canada deler 2. pladsen – her er 79 % tilfredse eller meget tilfredse. Lige efter kommer Luxembourg, Indien og Belgien.

Blandt de højtuddannede medarbejdere i Danmark er en anelse færre tilfredse med deres arbejdsgivere, mens næsten 9 ud af 10 lavtuddannede er tilfredse.

Den store tilfredshed resulterer modsat i en lavere mobilitet. Gennemsnittet af mobiliteten blandt de medvirkende lande er sat til 100 – og her ligger det danske indeks på 86. Vi er altså ikke så åbne overfor at søge nye job eller føler nødvendigheden på samme måde som mange medarbejdere i andre lande.

Medarbejdere tror på fremtiden

73 % af de danske medarbejdere mener, at deres arbejdsplads klarer sig godt, og to tredjedele af os ser lyst på fremtiden og mener, at den økonomiske situation vil blive bedre for vores arbejdsplads i det kommende år. En opfattelse vi deler med svenskere og nordmænd.

Til gengæld er vi uenige med nordmændene i, hvorvidt vores arbejdsgiver tager for strenge forholdsregler overfor finanskrisen. Det synes kun 24 % af danskerne, mens mere end 50 % af nordmændene synes, at arbejdsgiveren er for hård. 42 % af svenskerne er heller ikke begejstrede for arbejdsgiverens forholdsregler.

Randstad – et af verdens førende vikar- og rekrutteringsbureauer – vil fremover tage temperaturen på arbejdsmarkedet via Randstad Workmonitor. Hvert kvartal vil personer i arbejde få spørgsmål, der fortæller om mobiliteten på arbejdsmarkedet og om deres forhold til og tilfredshed med forskellige arbejdsforhold.

Randstad er en del af den internationale Randstad Group, der er verdens andenstørste udbyder af HR-løsninger. Hver dag formidler Randstad arbejde til mere end 450.000 mennesker i hele verden.

Vi har kontorer i 46 lande og mere end 4.100 afdelinger i Europa, Nord- og Sydamerika og Asien. I Danmark er vi blandt de førende vikar- og rekrutteringsbureauer med 8 kontorer fordelt over hele landet. En position vi har opnået, fordi vi som eksperter på arbejdsmarkedet formår at matche kvalificerede kandidater med enestående jobmuligheder.