Øvrigt

CBS blandt de bedste business skoler i verden

CBS – Copenhagen Business School – modtog i oktober kvalitetsstemplet EQUIS for en ny femårig periode. Med anerkendelsen placerer CBS sig fortsat blandt de én procent bedste business skoler i verden.

CBS er for fjerde gang i træk blev akkrediteret og har fået EQUIS-kvalitetsstemplet – for en ny femårig periode. I forvejen har CBS akkrediteringer fra organisationerne AACSB og AMBA, og med den nye EQUIS akkreditering kan CBS beholde sin status som såkaldt ”Triple Crown” akkrediteret business school – en anerkendelse som færre end en procent, ifølge CBS, i verden kan prale af – det svarer til cirka 60 business schools.

”Med EFMD’s akkreditering af CBS for fem år yderligere får vi endnu engang bekræftet, at CBS er en uddannelsesinstitution med en særlig høj kvalitet, når det kommer til forskning, uddannelse, studerende og undervisere,” siger Per Holten-Andersen på CBS.dk.

Han er rektor på CBS og er stolt og beæret over, at CBS kan bibeholde sin position. Han ser det som positivt, at skolen får en kritisk vurdering fra en uafhængig ekspertgruppe:

”På CBS lægger vi stor vægt på vores internationale akkrediteringer. De er betinget af, at vi lever op til internationale kriterier for høj kvalitet i vores arbejde. Vi bliver vurderet kritisk på vores strategi som international business school af absolutte topfolk,” siger han.

Danmark med helt fremme

I september i år kunne man på Finans.dk læse, at ”Danske universiteter er blandt verdens bedste til business-fag”. Her fremgår det også, at CBS er blevet vurderet til at være verdens tiende bedste til faget ”Business and Management”, hvilket ifølge artiklen er en højere placering end for eksempel Berkeley og University of Cambridge. Helt i front er London Business School efterfulgt af Harvard University.

”Vi er selvfølgelig glade for det, især når alle andre har tre til ti gange større budget per studerende,” siger Sven Bislev, prodekan ved CBS – til Finans.dk.

Han forklarer, at en studerende ved Copenhagen Business School koster cirka 45.000 kroner om året plus omkring 10.000 kroner, som skolen får gennem forskningsbevillinger. Ved de kendte, udenlandske universiteter er det tilsvarende beløb nærmere 300.000 kroner.

Sidste år fik CBS løftet pegefinger

I december sidste år kom det frem, at CBS var på vej til at få en ”alvorlig løftet pegefinger”, som det fremgår af en artikel i Berlingske Business, fordi der var for mange deltidsansatte undervisere;

”En alvorlig løftet pegefinger er på vej til Copenhagen Business School. Det kan blive resultatet af det helt nye godkendelsessystem, som alle videregående uddannelser skal igennem frem mod 2017. CBS er et af de første uddannelsessteder, som har været igennem vridemaskinen, og universitetet står til kun at komme i den næstbedste klasse med en betinget akkreditering. Hvis det bliver resultatet, vil det blive dyrt og besværligt for CBS at etablere nye uddannelser.”

Dengang sagde Per Holten-Andersen, rektor på CBS, i artiklen:

”Udvalget er blevet anbefalet en ”betinget akkreditering af CBS”. Og med den forudsætning, at de fastholder, er det klart, at det vil få konsekvenser. Det ene er, at det vil blive dyrere for os, når vi skal have en uddannelse gennem ministeriet, hver gang vi vil oprette en ny uddannelse. Det koster noget, der ligner en million kroner i arbejdstimer. Den anden konsekvens handler om prestige og status - og den største udfordring er, at CBS som er en anerkendt institution, pludselig ikke selv kan oprette nye uddannelser,” siger Per Holten-Andersen.

I artiklen fremgår det desuden, at man hos DJØF var rystet over, at CBS stod til kun at få en betinget godkendelse.

Ifølge flere forskellige medier fik CBS i december 2014 den betingede godkendelse, som artiklen altså forudså.