JobsøgningKarriere

Ti gode grunde til at arbejde i Sverige

Det svenske arbejdsmarked ligger lige rundt om hjørnet, og landet byder på særdeles gode vilkår, hvis du som dansker overvejer et job på den anden side. Du slipper billigere i skat og har ret til svenske velfærdsgoder som pension og lægebehandling, og samtidig er rejsetiden til at overskue. Jobindex guider dig her gennem fordelene ved en karriere i Sverige.

Artikel fra Øresunddirekt

 1. Først og fremmest har du mulighed for at vælge SINK-skat som kun er på 25 %.
 2. Afhængig af hvad du tjener, har du endda mulighed for at betale mindre end 25 % i "inkomstskatt".
 3. Du har mulighed for at være hjemme fra arbejde, når dit barn er sygt op til 120 dage om året.
 4. Som dansker behøver du ikke arbejdstilladelse for at arbejde i Sverige. Så du skal stort set bare søge jobbet og underskrive ansættelseskontrakten.
 5. Den svenske folkepension er væsentligt højere end den danske. Der indbetales 18,5 % af lønnen til din fremtidige pension.
 6. Du har ret til behandling af læge og tandlæge på samme vilkår som alle svenskere.
 7. Pga. en ændring i EU's forordninger er det er nu også muligt at have et almindeligt job i Danmark og et bijob i Sverige for en anden arbejdsgiver.
 8. Du får personlige udfordringer: Du lærer en ny arbejdskultur at kende og bliver udfordret på dine forestillinger om, hvordan det er at leve og arbejde i et andet nordisk land.
 9. Du styrker dit CV og viser, at du er fleksibel og kan arbejde på tværs af grænser.
 10. Det er lige så nemt at pendle til et arbejde i Skåne, som det er at pendle til en anden by på Sjælland. Der er korte afstande og veludbygget offentlig transport.

Hvor lang er rejsetiden?

Hvor lang tid, det tager at pendle fra Danmark til Sverige afhænger selvfølgelig af, hvor du bor, og hvor langt ind over den svenske grænse du skal rejse for at komme på arbejde. Her får du nogle bud på transportmuligheder og rejsetider mellem Sjælland og Skåne:

Med tog over Øresundsbroen

 • København H - Malmø C, ca. 30 minutter
 • København H - Lund C. ca. 45 minutter
 • Ørestad st. - Hyllie st. (Malmø syd). ca. 20 minutter

Du kan købe månedskort både hos DSB og Skånetrafiken. Ved stationer som Hyllie, Malmø C og Lund C kan du skifte til bybusser, regionale busser/tog til andre byer i Skåne.

Med bil over Øresundsbroen

Det er selvfølgelig også en mulighed at pendle over Øresundsbroen med bil. Køretiden er nogenlunde den samme som med toget. Øresundsbron har særlige tilbud for dig, der pendler og for din arbejdsgiver. Tjek hjemmesiden for dette års tilbud.

Med færge Helsingør-Helsingborg

Flere forskellige færger sejler på ruten Helsingør-Helsingborg, og sejltiden er 20 minutter for dem alle. I Helsingborg ligger "Knutpunkten" i direkte forbindelse med færgen. Her kan du nemt hoppe på en bybus, en regionalbus eller et regionaltog.

Vil du vide mere om at bo i Danmark og arbejde i Sverige?

Besøg www.oresunddirekt.com. Her kan du få svar på dine spørgsmål, finde relevante links og læse meget mere om at arbejde i Sverige.

Besøg www.jobbsafari.se for at se jobannoncer i Sverige.