KarriereØvrigt

45+ år: Du er for dyr!

På et tidspunkt bliver du for dyr, hvis du skal skifte job. Men hvis du vil ha' det nye job og er klar til lønnedgangen, så skriv det. Se, hvordan du kan formulere dig her.

Fakta

  1. Forklar, hvorfor du vil skifte job - både i dit CV og i din ansøgning.
  2. Skriv, at du er klar til en lønnedgang (hvis du er).
  3. Overlad intet til ansættende leders fantasi. Det kan koste dig jobbet.

Har du opnået en vis erfaring, som ofte kommer med alderen, risikerer du at blive sorteret fra, fordi der er en forventning om, at dit lønniveau er meget højt. Det bekræfter projektleder i Jobindex, Peter Høgh, der har siddet med rekruttering primært inden for pharmabranchen de sidste 3 år.

”Man kan godt blive sorteret fra, fordi man er for dyr,” siger han.

Lederen danner sig hurtigt en teori

Peter Høgh fortæller, hvordan ansættende ledere ofte opstiller en lønteori baseret på ansøgerens CV, og den teori opstår allerede ved første øjekast. Hvis CV’et viser, at ansøgeren har 20 års erfaring, antager lederen, at lønnen skal matche erfaringen. I det tilfælde, at man søger et job, som er enklere, end hvad erfaringen viser, man er i stand til, skal man forklare, at man stiler efter noget andet.

”Hvis du ikke afdækker det med lønnen med det samme, opstår der hurtigt et gap mellem lederens og dine løntanker, hvor I måske ellers godt kunne mødes. Jeg har tid til at ringe ud til ansøgerne og spørge, for det er mit job, men en ansættende leder gør det sandsynligvis ikke. Ansættende leder venter så bare på, at der kommer en ansøger med et bedre match,” siger Peter.

Forklar dig med det samme

Som en naturlig forlængelse af ledernes gode digterevner, skal du derfor hurtigt fortælle, at du er bevidst om, at din nuværende løn ikke bliver mødt i det nye job.

”Skriv øverst, hvorfor du vil skifte job. Det er i øvrigt altid det, ansættende leder vil vide først, men hvis du vil skifte til et job, som er let i forhold til dine kompetencer, skal du forklare det med det samme. Du kan forklare det både i dit resume i CV’et og i ansøgningen,” siger Peter.

Sådan kan du skrive dig ud af det

Og her kommer så 10.000 kroners-spørgsmålet: Hvordan kan man så skrive det? Peter har et forslag.

”Skriv for eksempel: ’Jeg har baglandet og den dagligdags økonomi i orden, så jeg er nu i den situation, at jeg kan vælge mit job af lyst, og jeg har lyst til jer’,” foreslår Peter.