AnsøgningCV

300 ar­bejds­gi­ve­re: Sådan kigger vi på ansøgning og CV

Det er vigtigt, at du forstår modtageren, når du sender en jobansøgning. Her får du hjælp fra 300 arbejdsgivere, som vi har spurgt om ansøgning og CV.

Ny Jobindex-undersøgelse, der afdækker arbejdsgiveres brug af ansøgning og CV, viser, hvordan ansøgning og CV prioriteres, når en virksomhed søger en ny medarbejder. Undersøgelsen er foretaget blandt HR-medarbejdere, ansættende ledere og C-level management.

CV er vigtigst, men skimmes

99 % af de adspurgte arbejdsgivere angiver, at de altid læser en ansøgers CV, mens kun 1 % angiver, at de ikke altid læser CV’et. Resultatet er ikke overraskende, da CV’et illustrerer din samlede erfaring – fra arbejdspladser, uddannelser og øvrige kompetencegivende roller.

Vi har også spurgt arbejdsgiverne, hvor meget tid de bruger på at læse et CV.

Hvor meget tid bruger du på at læse et CV?

Udsagn Procent
Mindre end 1 min. 11 %
1-5 min. 61 %
6-10 min. 22 %
Mere end 10 min. 7 %

Som jobsøger er det interessant, at størstedelen af arbejdsgiverne bruger 1-5 minutter pr. CV. Det betyder, at dit CV skal være af en længde og have en opsætning, der skal kunne overskues på bare 1-5 minutter.

Det afspejler sig også i, at flest arbejdsgivere angiver ”overskuelig opsætning” som det, de først bemærker ved et CV, men også det, de sætter mest pris på og oftest savner. Derfor er ikke bare indholdet, men også layoutet et vigtigt fokuspunkt for dig som jobsøger.

Hvordan bliver ansøgningen brugt?

Mens 99 % af arbejdsgiverne altid læser en ansøgers CV, læser kun 60 % altid en ansøgers ansøgning. Af dem er størstedelen ansættende ledere, og det er måske ikke så overraskende, eftersom ansættende ledere ansætter til egen afdeling eller team.

Tiden, der bliver brugt pr. ansøgning, ligner også meget den, der bliver brugt på et CV. 62 % af de adspurgte bruger 1-5 minutter pr. ansøgning, mens 19 % bruger mindre end 1 minut.

Ansøgningen bliver altså ikke altid læst samtidig med, at en større andel af arbejdsgiverne bruger mindre end 5 minutter på den. Dit CV er altså det sted, du skal lægge krudtet, når du påbegynder arbejdet med dit jobsøgningsmateriale.

Hav derfor rækkefølgen in mente, når du skriver dit CV, dvs. husk, at det oftest bliver læst først.

Opret CV hos Jobindex

Du kan også oprette et online CV direkte her på Jobindex. Tusindvis af danskere bliver hvert år fundet af arbejdsgivere og rekrutteringskonsulenter i vores CV-database og tilbudt job.