DGI Byen

DGI Byen blev sat i verden af Landsforeningen DGI og Københavns Kommune i 1997 som hjemsted for byens aktive foreninger. I dag har vi udviklet os til en unik venue midt i København, der bevæger byen med en bred vifte af oplevelser og aktiviteter inden for idræt, kultur og erhverv.

I dag er omdrejningspunktet stadig bevægelse, nu for en dynamisk virksomhed med tilbud inden for Møder & Konferencer, Fester, Kultur & Oplevelser, Vand & Sport og Hotel & Turisme.

Starten
I december 1997 åbnede Prins Henrik DGI Byens sportshaller, der i 1999 blev udvidet med Vandkulturhuset med det ikoniske, runde svømmebassin i midten. DGI Byens idrætsanlæg hylder DGI’s fokus på breddeidræt med sine atypiske formater, der ikke henvender sig til elitesporten, men til alle de københavnske motionister, der træner privat eller i forening i vores haller og bassiner.

Hotel og konference
I 1999 åbnede også vores hotel, i dag CPH Hotel, og op gennem nullerne overtog DGI Byen driften af Hotel Centrum, DANHOSTEL Copenhagen City og Hotel Astoria. På hotellerne begyndte vi med mødevirksomhed i det små, som vi siden ekspanderede i Kødbyen og med åbningen af CPH Conference i 2009.

En del af Kødbyen
I 2005 overtog DGI Byen driften af Øksnehallen fra Københavns Kommune på en 10-års forpagtning, som vi genvandt for yderligere 10 år i 2015. Øksnehallen danner sammen med CPH Conference rammen om vores mødevirksomhed og huser også vores store fotoudstillinger og kulturevents.

Rekonstruktion
DGI Byen gik i rekonstruktion i 2011, hvor vi afhændede driften af de tre eksterne hoteller. I dag er vi tilbage i sund drift og leverede i 2019 for tredje år i træk vores foreløbigt bedste økonomiske resultat.