UDENRIGSMINISTERIET

1.830 følgere

UDENRIGSMINISTERIET som arbejdsplads

59 evalueringer, 5 kommentarer

Kategorier

Ledelse
Kultur og mening
Karrieremuligheder
Belønning
Arbejdsmiljø og balance
Samarbejde og relationer

Er du eller har du været ansat hos UDENRIGSMINISTERIET?

Som nuværende eller tidligere ansat kan du også fortælle, hvad du synes om at arbejde hos UDENRIGSMINISTERIET.
Husk, at selvom du er logget ind, er din evaluering 100% anonym over for arbejdsgiver.

Kommentarer

Udenrigsministeriet er et ministerium under Danmarks regering, der varetager Danmarks udenrigspolitik, europapolitik, udviklingspolitik, sikkerhedspolitik, handelspolitik og folkeretlige opgaver i forhold til omverdenen. Ministeriet beskæftiger 1.350 ansatte, hvoraf de 500 er udstationeret i udlandet. Det årlige budget fastlægges i Finansloven og er på ca. 1,5 mia. kr.

Ministeriets opgave er gennem aktivt og engageret diplomati at arbejde for Danmarks interesser og værdier i forhold til omverdenen på en måde, der fremmer danskernes frihed, tryghed og velstand samt en mere fredelig og retfærdig verden med udvikling og økonomisk vækst for alle.

Det nuværende udenrigsministerium afløste i 1848 Departementet for de Udenlandske Anliggender, der formelt var oprettet som selvstændigt regeringsorgan ved kongelig kabinetsordre af 24. december 1770. Denne dato anses derfor som ministeriets grundlæggelsesdato. Ifølge Udenrigsloven udgør Udenrigsministeriet i København sammen med de diplomatiske og konsulære repræsentationer (78 ambassader samt en rækkemissioner og konsulater) en fælles tjeneste, kaldet Udenrigstjenesten. Udover repræsentationerne har handelskontorerne siden 2000 hørt under Udenrigsministeriet. Handelskontorerne bistår danske virksomheder påeksportmarkedet (se Danmarks Eksportråd).

Skønt der er tale om ét ministerium, betjener dets ansatte to ministre[1]; udenrigsministeren og ministeren for nordisk samarbejde. Den øverste embedsmand er departementschefen. I ministeriets øverste ledelse indgår endvidere fire direktører.

Kilde: wikipedia.org - hentet den 28-06-2016

Regnskab for UDENRIGSMINISTERIET

Ingen regnskabsdata tilgængelig

Regnskab for UDENRIGSMINISTERIET

Registreret navn

Udenrigsministeriet

Momsnummer

DK43271911

Selskabsform

Statslig administrativ enhed

Etableret

1770

Antal ansatte

1508

Ingen regnskabsdata tilgængelig

Kilde til ovenstående informationer

Annoncestatistik for UDENRIGSMINISTERIET

Her kan du danne dig et overblik over jobannoncer fra UDENRIGSMINISTERIET. Du kan se hvilke kanaler og regioner annoncerne var placeret i og hvordan antallet af indrykkede jobannoncer har ændret sig fra kvartal til kvartal.


Adresse

UDENRIGSMINISTERIET
Asiatisk Plads 2
1448 København K
Tlf.: 4976 0010
http://www.um.dk/da

Kort


Opret virksomhedsprofil

Er du fra UDENRIGSMINISTERIET? Så kan du rette profilen der beskriver virksomheden for de jobsøgende.