DR

Evaluering

Positiv kommentar

Nogle afdelinger har en bedre kultur, hvor der er gode samarbejdsrelationer og et ønske om at skabe en god arbejdsplads.

Negativ kommentar

Ledelsen og ledere har et stor udviklingspotentiale her. DJØF-prægede og udygtige ledere uden format og lyst til at drive DR som virksomhed. Ophøjet mig-kultur og holdeplads for statsansatte ledere, der blot fokuserer på egen udvikling og karriere. Skidt og gammeldags ledelseskultur. Ledelsessnobberi, der gør at der virkelig bliver forskel på ansat og leder, og som leder er det i øvrigt i orden at dedikere udviklingsbudgettet til sig selv, hvis man synes det er nødvendigt (!).

Evaluering

Positiv kommentar

Samarbejdet med kollegaer. Mange dygtige og inspirerende folk der lægger deres hjerteblod i at skabe de bedste programmer.

Negativ kommentar

Topledelsen mest fokuseret på procedurer og undgå fejl - indholdet er sekundært. Det fører desværre til kommunikation, der kan opfattes som ude af trit med medarbejdernes opfattelse af virkeligheden. Det fører også til træge beslutningsprocesser ligesom det for mange er uigennemskueligt hvilke hensyn der har spillet en rolle i forbindelse med ledelsens beslutninger - og især manglen på beslutninger.

Evaluering

Positiv kommentar

En helt særlig arbejdsplads med plads til kreativitet og faglig stolthed. Dedikerede kolleger og en unik og meningsfyldt public service opgave.

Negativ kommentar

Usikre ansættelsesforhold for tidsbegrænsede ansatte

Evaluering

Positiv kommentar

Dygtige engagerede medarbejdere.

Negativ kommentar

Dålig ledelse!!!!!!

Evaluering

Positiv kommentar

Det gode er, at DR er en enestående arbejdsplads med public service formidling.

Negativ kommentar

DR er blevet en topstyret organisation der ikke er lydhør over for medarbejderne og derfor i stigende grad præget af frygt og angst. Som medarbejder i DR behandles man som en ressource på linje med møtrikker og gummidæk.