Karriere

Hvad er det perfekte job for dig?

Vi har ikke kun fået svar fra mennesker på gaden, men også fra 1.300 danskere, der her giver deres samlede bud på, hvad der er vigtigst i deres arbejdsliv. Måske du genkender dig selv i det.

Hvert år undersøger Jobindex, i samarbejde med Megafon, danskernes holdning til jobsøgning og arbejdsliv i vores Kandidatundersøgelse.

Udover løn, der selvfølgelig skal være på plads, er en god balance mellem arbejde og fritid det vigtigste for danskerne på en arbejdsplads. Det viser vores seneste Kandidatundersøgelse udført af Megafon.

Men hvordan står det egentlig til med balancen på de danske arbejdspladser?

Udover, at 3 ud af 4 oplever en meget eller forholdsvis god balance, stryger en god work-life balance ind på tredjepladsen, når danskerne skal kåre de områder, hvor de mener, deres arbejdsplads er særligt god eller bedre end andre arbejdspladser.

Top-3: Vælg områder, hvor din arbejdsplads er særlig god/bedre end andre arbejdspladser.

# Alle
1 Udfordrende og varierende arbejdsopgaver
2 Godt socialt arbejdsmiljø
3 God balance mellem arbejde og fritid

Der er altså ingen tvivl om, at danskerne oplever en god balance i deres arbejdsliv – og det vækker naturligvis nysgerrighed. For hvad er en god work-life balance?

Top-5: Hvilke forhold skaber en god work-life balance for dig?

# Alle
1 Mulighed for fleksibel mødetid
2 Mulighed for at tilpasse arbejde til livssituation
3 Balance mellem indflydelse og ansvar
4 Arbejdsgivers fokus på trivsel
5 Mulighed for hjemmearbejde

Det viser, at forhold, der centrerer sig om muligheder, der øger graden af selv- og medbestemmelse, fylder mest og skaber en god balance. Det afspejler sig også i spørgsmålet om hjemmearbejde, hvor en stigende andel foretrækker 0 hjemmearbejdsdage, selvom det er en mulighed.

I 2023 foretrak 15 % at have 0 hjemmearbejdsdage, og den andel er steget til 20 % i 2024.

Noget tyder altså på, at muligheden for at benytte sig af hjemmearbejde overskygger præferencen for et bestemt antal hjemmearbejdsdage.

Det starter på Jobindex

Hvad end du sætter pris på god balance, muligheden for hjemmearbejde eller noget tredje, finder du det rigtige job på Jobindex. Og du kan også kaste dig over vores nyttige viden om danske arbejdspladser, værktøjer, tests, guides og kurser.

Læs også