JobsøgningNy i jobØvrigt

7 tips til at gå på messe

Hårdt arbejde betaler sig! Det gælder i alle henseende – også når det handler om at skabe et nyt professionelt netværk på KARRIEREDAGENE! Men hvordan ”messer” du egentlig bedst? KARRIEREDAGENE giver dig her 7 tips og tricks til, hvordan du får mest muligt du af dit messebesøg.

Kan du ofte have svært ved at bryde igennem barrieren og få virksomheder i tale? Har du oplevet at være bange for at blive afvist, når du ringer for at søge en uopfordret stilling? Eller mangler du inspiration til, hvad eller hvor du kan arbejde efter endt uddannelse? I uge 10 kan du møde mere end 150 virksomheder og organisationer – og de står alle klar for at møde dig! Med sig har de konkrete jobs og deres mål er at indgå i dialog. KARRIEREDAGENE giver dig altså muligheden for at bryde igennem denne barriere – så grib chancen for at kickstarte din karriere og skabe et solidt netværk ved at få indsigt i virksomhederne og få dækket behovet for at få svar på dine spørgsmål og desuden fremme dine fremtidsmuligheder.

Men hvordan ”messer” du så bedst? Vi deler her vores insiderviden og giver dig inspiration til, hvordan du bliver messeklar, hvordan du som studerende eller nylig dimittend får mest muligt ud af dit messebesøg, og hvordan du bruger det i din efterfølgende jobsøgning.

1. Registrér dig – jo tidligere, des mere insiderviden kan du få

Registrer dig på karrieredagene.dk og bliv løbende informeret om, hvilke virksomheder og organisationer, der deltager, og ydermere hvilke ledige jobs, de medbringer på messen. På den måde kan du afsøge, hvilke virksomheder du skal tale med under dit messebesøg.

2. Vær bevidst om dit mål

Hvad vil du have ud af dit messebesøg? Søger du idéer og kontakter til din kommende hovedopgave? Ønsker du konkrete tilbud om praktikforløb? Eller leder du efter håndfaste kontaktpersoner i interessante virksomheder, hvortil du kan sende en uopfordret ansøgning? Ved du, hvad du går efter, er det nemmere for dig at få nyttig og brugbar viden med hjem.

LÆS OGSÅ: Kalender: Kommende studiemesser

3. Lav din research og forbered dine spørgsmål

Gå ind på karrieredagene.dk og læs messekataloget. Her kan du danne dig et overblik over, hvilke virksomheder og organisationer, der vil være til stede på KARRIEREDAGENE 2019. Udvælg de virksomheder. du gerne vil tale med og undersøg dem videre. Husk at små, mellemstore og lokale virksomheder rummer mindst lige så mange job- og karrieremuligheder, som de store og globale virksomheder gør.

Forbered dine spørgsmål. Det er meget nemmere at indlede en samtale med potentielle arbejdsgivere, hvis du rent faktisk ved, hvad du vil tale med dem om.

Vis, hvad du går efter. Vær målrettet! På messen finder du JobGalleriet, som er fyldt med konkrete job- og praktiktilbud fra virksomhederne på messen og kan også bruges som en konkret indgangsvinkel til en samtale.

4. Henvend dig til virksomhederne

Alle virksomheder og organisationer deltager på KARRIEREDAGENE for at komme i kontakt med studerende og nyuddannede. Så ret ryggen, op med hovedet, stå ved dig selv og dine kompetencer og spørg løs! Det er nu, du har muligheden for at få svar på alle dine spørgsmål og vise dem, at de mangler dig i deres virksomhed eller organisation.

5. Sammen eller solo

Hvis ikke du bryder dig om at gå alene rundt på messen, så ta’ afsted med en studiekammerat. Lad jer inspirere af hinandens kontaktspørgsmål og hjælp hinanden i gang. Husk dog at samtalerne ofte bliver dybere og mere konkrete, når du indgår alene i dialogen end hvis I færdes i en gruppe. Derfor kan det være en fordel for dig at gå solo!

6. Netværk, netværk, netværk

Gå til messen med et åbent sind, og benyt dig af muligheden for at udvide din horisont. Snak med alt og alle – måske endda også dem, der ikke ligger lige til højrebenet. Hvem ved, hvor dit næste job er? Husk: netværk betaler sig altid! I dag får de færreste mennesker job gennem den traditionelle ansøgning; det er derimod via deres netværk, at langt de fleste og bedste muligheder findes. Så giv virksomhederne mulighed for at møde dig.

BONUS! Hav din LinkedIn med dig på telefonen og sørg for, at du får en masse nye connections – eller gå efter at hive visitkort med hjem i lommen. På den måde giver du dig selv en perfekt mulighed for at følge op på de gode dialoger, du indgår i på messen!

7. Når du taler med virksomhederne…

Husk altid at være dig selv, men vær den bedste version af dig selv. En nysgerrig sjæl med et vindende væsen sætter sine aftryk. Nævn dine kompetencer – og vis din personlighed. På den måde sætter du dit aftryk.

Gør indtryk. Vær nysgerrig. Stil alle de spørgsmål, du har behov for at få besvaret – på den måde udviser du interesse. Vigtigst af alt, husk at lytte, og udnyt at du møder virksomhederne ansigt til ansigt.

Som studerende eller nyuddannet er det gratis for dig at besøge KARRIEREDAGENE, og du deltager ved at registrere dig her – vi glæder os til at hjælpe dig et trin højere opad din karrierestie!

LÆS OGSÅ: Besøget på KARRIEREDAGENE sikrede både praktikplads OG job!