Jobsøgning

Undgå stress som jobsøger

Pandemien har skabt endnu mere uforudsigelighed for jobsøgere. Derfor er det vigtigere end nogensinde at få skabt en daglig rutine og værne om din energi.

Jobsøgning under en pandemi kan føles risikofyldt og være stressende. I mange måneder har flere brancher nemlig været hårdt ramt af restriktioner og nedlukninger, og flere har også oplevet at miste jobbet undervejs.

Nu tyder alt dog på, at jobmarkedet viser sig fra en bedre side med den gradvise åbning. Der er vækst i antallet af jobannoncer inden for stort set alle kategorier, og stigningen startede allerede, da udsigten til nye vacciner blev annonceret i november 2020.

Jobsøgning er hårdt arbejde

Når det er sagt, betyder det ikke, at jobmarkedet er et tag-selv-bord, hvor du selv bestemmer, hvad du vil have i buffeten. Jobsøgning er stadig hårdt arbejde, og vil du passe på dig selv imens – og undgå ledighedsstress – kan det være en god idé at planlægge din jobsøgning.

Til det får du fem gode råd fra Lesia M. Zuk, der er Master Coach med speciale i stress og work-life balance:

5 gode råd til mindre stress i din jobsøgning

  • Tålmodighed: Acceptér, at det måske tager længere tid end normalt at finde det rette job.
  • Fokusér: Læg en plan for din uge, ikke bare en enkelt dag. Så har du overblik. Find det tidspunkt på dagen, hvor din energi peaker og sæt en halv dag omkring det tidspunkt af til din jobsøgning. Resten af dagen kan du genoplade, så du kan fortsætte i morgen.
  • Nydelse: Brug den resterende tid på at gøre, hvad du har lyst til, og ikke på hvad du burde gøre. Også hvis det, du har lyst til, er at tage en lur. Træn, gå en tur, lyt til musik, læs. Det handler om nydelse, ikke pligter.
  • Del: Ræk ud og snak med andre, som er i samme situation som dig. Ved at dele dine erfaringer og udfordringer opdager du, at du ikke er alene. Inspirér og opmuntr hinanden.
  • Stilhed: Et råd, der kommer fra personlig erfaring, for jeg har også været, hvor du er. Sluk for alt og alle. Glo ud ad vinduet, find en bænk, se verden gå forbi. Giv din hjerne en pause. Det er, når vi ikke tvinger os selv til at tænke, at vi faktisk får de bedste idéer.

Få hjælp til din jobsøgning

Hvis du har brug for hjælp til jobsøgningsprocessen, kan Jobindex’ hold af frivillige jobvejledere hjælpe dig på rette vej. Vores jobvejledere har erfaring inden for HR-området og kan se dit jobsøgningsmateriale med de øjne og rådgive dig bedst muligt på den baggrund.

Få gratis jobvejledning

Artiklen er skrevet i et samarbejde mellem Jobindex og Lesia M. Zuk, der driver virksomheden Master Coach Lash: Vend det uforudsigelige til fokus – på jobsøgning og på din egen trivsel.