KarriereØvrigt

Opnå topkar­ri­e­re ved at skabe re­sul­ta­ter nu og her

44-årige Anja Kibsgaard startede for 25 år siden som elev i Magasin i Aarhus. Stille og roligt byggede hun sin karriere op og endte med en stilling som stormagasinchef – en stilling hun nu forlader – da hun er blevet headhuntet til en stilling af samme navn, stormagasinchef, hos Salling i Aalborg. At skabe resultater nu og være åben over for udfordringer har gennem årene været hendes vej til toppen.

Hun skulle lige tænke over det. Ønsket fra stormagasinet Salling om at headhunte Anja Kibsgaard var stort, men det krævede en del overvejelser fra den 44-årige stormagasinchef, fordi hun absolut ikke var træt af sit job i Magasin i Aarhus.

”Samtidig var det en rigtig spændende udfordring. Jeg har jo været 25 år i Magasin, og tidspunktet passede perfekt både karrieremæssigt og familiemæssigt. Samtidig ville det kræve, at jeg skulle træde ud af min comfortzone,” siger Anja Kibsgaard, der mener, at netop kunsten at være åben over for udfordringer har lagt grundstenene i hendes karriere – dét i samspil med ikke at tænke for meget over ”karrieren”.

”Samtidig skal man også være klar over, at hvis man vil noget mere, så skal man skabe resultater dér, hvor man er nu. Jeg har hele tiden haft fokus på de opgaver, jeg sad med og har villet lave dem, så de var 100 procent i orden,” siger Anja Kibsgaard og fortsætter:

”Det har altid været sådan i Magasin, at hvis jeg sagde, at nu kunne jeg godt tænke mig at prøve det og det, så er der først og fremmest blevet kigget på de resultater, jeg havde skabt tidligere, fordi det sagde noget om, hvordan jeg ville klare næste udfordring, som jeg efterfølgende som regel fik,” siger Anja Kibsgaard, og tilføjer, at det samme gjorde sig gældende, når hun blev spurgt, om hun ville noget andet i Magasin – så har det igen været baseret på de resultater, hun har haft skabt.

Hendes skarpe fokus på resultaterne har derfor bragt muligheder med sig.

Ydmyghed er vigtig i ny stilling

Hun mener, at det kan lyde af meget, at hun har været 25 år i Magasin, men sådan oplever hun det ikke selv.

”For jeg har bestemt ikke lavet det samme gennem årene,” siger hun og husker sin første chefstilling, som blev ledig efter en omorganisering i organisationen.

”Jeg gik fra at være salgsleder til salgschef, og jeg kunne bare mærke, at det var det helt rigtige for mig. Det var en fed udfordring at gå fra at lede medarbejdere til at lede andre ledere, og det var naturligt for mig at tage den stilling. Samtidig har det altid været vigtigt for mig at have en ydmyg tilgang til tingene, når jeg er startet på noget nyt, så jeg lige stikker fingeren i jorden for at se, hvad jeg er havnet i.”

Mange veje til toppen

Hun mener i øvrigt, at der kan være mange veje til toppen, og at de ikke altid er direkte. Hun har også selv taget skridt til siden, velvidende at det måske ikke har været det, der ville være bedst rent karrieremæssigt. Det har hun gjort, fordi hun mente, at erfaringen ville være rigtig god at have med i bagagen, samtidig med at det også har været et vigtigt signal at sende overfor ledelsen, at hun ville tage imod udfordringen.

Anja Kibsgaard startede den 1. december 2014 i Salling, og inden da havde hun tre uger fri.

”Det var vigtigt med det break, hvor jeg lige akklimatiserede og samlede det bedste sammen fra mine år i Magasin og lagde det i bagagen – og forberedte mig på det nye,” siger Anja Kibsgaard.

Hun har ikke sat sig nogen konkrete mål i sin nye stilling, selv om hun gør sig masser af tanker om, hvad hun vil opnå. Først og fremmest vil hun være der et stykke tid, så hun kan se, hvordan tingene fungerer – og stikke den førnævnte finger i jorden – hvorefter hun vil udtænke målsætninger.

Læs også