Karriere

Kar­ri­ere­frem­mer: Vis, hvem du er – og hvad du kan

41-årige Maria Edelmark Schioldann er nyudnævnt underdirektør i Industriens Pension, hvor hun har gjort karriere de seneste 20 år.

Tilbage i 1997 startede Maria Edelmark Schioldann som sekretær i Industriens Pension. Siden da har hun via sine forskellige stillinger været helt inde i maskinrummet i virksomheden og arbejdet med forskellige processer, uddannet sig yderligere og fået ledelsesansvar – og stille og roligt taget et skridt ad gangen op ad karrierestigen. Men stigningen internt i virksomheden har langt fra været tilfældig.

”Jeg har jo været her en del år, og jeg har brugt rigtig meget tid på at vise, hvem jeg er – og hvad jeg kan. For mange år siden hjemtog vi administrationen fra ATP-huset og lavede vores eget sagsbehandlingssystem fra bunden. Der var jeg igennem alle processer i huset og fik samtidig helt naturligt vist, hvem jeg er,” siger Maria Edelmark Schioldann og tilføjer, at hun i forbindelse med sit nye job havde en snak med ledelsen om, hvilken vej Industriens Pension bevæger sig – og hvilken vej, hun mener, selskabets Medlems- og Virksomhedsservice skal bevæge sig.

En klar udmelding, som ikke har efterladt tvivl om hendes holdning. Hun råder andre til at vise, hvem de er, hvad de vil – og hvad de kan, hvis de vil gøre karriere:

”Gå forrest og vær ikke bange for at prøve ting af. Glem janteloven og grib de chancer, der byder sig. Vi skal nok alle sammen blive bedre til at fortælle andre, hvad vi kan. Det har jeg gjort gennem årene i Industriens Pension, og jeg er sikker på, at det er noget af det, der har været udslagsgivende for, at jeg sidder her i dag.”

Hun mener samtidig, at man skal være ydmyg og bede om hjælp, hvis man står i en situation, man ikke helt ved, hvordan man skal håndtere.

Jeg har hele tiden bevæget mig

Hun betegner selv det at skulle tiltræde sin nye stilling som spændende, men også en smule skræmmende.

”I foråret besluttede vi at lægge vores Medlemsservice og Virksomhedsservice sammen til én stor afdeling, som jeg nu har ansvaret for. Vi rådgiver 400.000 mennesker om deres pensionsordning, og selv om jeg kender stedet her utroligt godt, så har det været enormt spændende med en langt større afdeling – og samtidig også lidt skræmmende,” indrømmer Maria Edelmark Schioldann, som egentlig ikke føler, at hun har været på den samme arbejdsplads de seneste tyve år.

Da hun startede i Industriens Pension var det en lille virksomhed – i dag er der cirka 200 ansatte.

”Den rejse har jeg været med på, og det har været utroligt interessant. Jeg har ikke siddet i den samme stilling i alle tyve år, jeg har hele tiden bevæget mig, og det har gjort, at jeg har udviklet mig og oplevet det som at komme til en ny virksomhed, når jeg er startet i en ny afdeling. Industriens Pension har også tilbudt mig forskellige uddannelser undervejs – blandt andet en HD i organisation og ledelse, en forsikringsuddannelse og en projektlederuddannelse, så også på den måde er jeg blevet udviklet fagligt,” siger Maria Edelmark Schioldann, der føler sig stolt, når hun kigger ud over sin nuværende afdeling, hvor de fleste af medarbejderne også har været der i mange år.

”Vi har ikke nogen svingdør herinde – folk er glade for at være her – blandt andet fordi de bliver udviklet, og det betyder rigtig meget for mig,” lyder det fra den nyudnævnte underdirektør, der ser det som en stor cadeau til virksomheden og som nævnt årsagen til, at hun selv har valgt at gøre karriere i samme virksomhed igennem de seneste mange år.