AnsøgningJobsøgningOpsigelse

Kæk jo­ban­non­ce skaffede den kreative ansøger jobbet

Når du ser en kreativ jobannonce, gælder det om at gribe bolden og svare med en kreativ ansøgning.

Husker du 3’s frække jobannonce ”Historien om, hvordan du blev sælger hos telebranchens frække dreng”? Det var en anderledes jobannonce, der tiltrak sig en del opmærksomhed fra pressen og på de sociale medier, da den første gang gik online for et års tid siden.

Spørgsmålet er, om den anderledes annonce genererede nogle kreative ansøgninger. Derfor har vi kontaktet HR Business Partner i 3 Ayoe Funder. Hun fortæller, at annoncen stadig kommer online med mellemrum.

”De fleste skriver ikke anderledes ansøgninger til den kreative annonce end til mere traditionelle. Jeg har fået en enkelt ansøgning med noget tilsvarende storytelling,” siger Ayoe.

Vis din personlighed på skrift

Ayoe synes, det er en god idé at respondere med en kreativ ansøgning, hvis man finder en anderledes jobannonce.

”Det viser, at ansøgeren kan læse indenad og har forstået budskabet. Ansøgninger skal jo gerne være et ’svar’ på det, virksomheden skriver i annoncen,” siger hun.

Hun holder meget af de alternative ansøgninger, fordi det giver ansøgeren mere frit spil til at være sig selv – og det er netop, hvad 3 søger efter i deres nye sælgere. Folk, der tør være anderledes og ikke holder deres kreativitet tilbage.

Den, der satser, vinder hos 3

Derfor fremhæver hun også den ene ansøgning, der var anderledes.

”Jeg har fået en ansøgning, hvor den unge mand har ramt tonen rigtig godt. Han skriver også noget utraditionelt, ret så friskt og bryder med normerne. Han satser, og hos os vinder han,” siger Ayoe.

Hun runder af med at fraråde, at man skriver kreative ansøgninger til alle job eller alle virksomheder. Det skal være en vurdering af, at man kan vise sin personlighed i ansøgningen samtidig med, at man skal have CV’et til at bakke op om kompetencerne.